Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum incepi o afacere cu bani putini

de Camelia Diaconu 24 Dec. 2019 8347
3.93 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu este un caz general valabil faptul ca o afacere functioneaza doar daca investesti multi bani. Nu de putine ori, au fost cazuri cand micile idei s-au dezvltat glorios, iar datorita fapului ca planul a fost bine analizat si structutat, afacera a demarat si a functionat valoros.

Pasi pe care sa ii urmezi cand incepi o afacere cu bani putini
 
Sunt o multime de idei care au un fond bun, insa tinerii antreprenori nu au suficient curaj pentru a le pune in practica. Primii pasi in dezvoltarea afacerii presupun calcule atente, investitii mici si increderea ca tot ce faci merge pe drumul cel bun. 
 
Incepe intr-un domeniu pe care il cunosti. Daca stapanesti cunsotintele unui domeniu, aunci cu siguranta iti va fi cu mult mai usor sa demarezi un proiect de succes. Incearca sa iti pui cunostintele si abilitatile in valoare, intr-un domeniu care nu iti este strain din niciun punct de vedere, nici financiar, nici al riscurilor, nici al concurentei. Mai mult de atat, cunostintele pe care le stapanesti te pot ajuta sa nu mai apelezi la alti consultanti sau experti in domeniu.
 
Limiteaza bugetul. Incearca sa ai cheltuielile sub control in fiecare moment, chiar de la inceputul business-ului. Acest lucru te va ajuta sa ai in vedere intotdeauna care sunt cheltuielile si ce ar mai fi nevoie. Nu incerca sa risipesti sume de bani inutil, daca nu este cazul. Nu te gandi ca daca vei investi mai mult intr-un pahar de sticla, acesta iti va aduce profit. Da, este foarte bine sa ai in vedere numai lucruri calitative, insa fii atent la raportul calitate-pret-investitie-profit. Treptat, pe masura ce afacerea iti creste, vei putea sa schimbi obiecte de decor, vesela sau alte accesorii de care mai este nevoie. O gandire analitica te poate ajuta sa tii sub control veniturile si sa nu ajungi intr-un esec.
 
Ai sub control zilnic aprovizionarea. Indiferent ca vorbim despre un magazin de pantofi, haine, alimente sau jucarii, trebuie sa ai in vedere stocuri aprovizionate in permanenta.Fa-ti termene de aprovizionare intre 15 sau 30 de zile, pe care sa le stabilesti cu furnizorii specializati cu care colaborezi.
 
Ocupa-te de promovare. Promovarea este metoda in care trebuie sa investesti cel mai eficient. Incearca sa iti promovezi business-ul fara sa cheltuiesti sume mari de bani si sa te mentii activ pe canalele de socializare, care sunt de mare ajutor. Expune-te in opinia publica si ofera cat mai multe detalii despre afacerea ta, despre domeniul in care activezi. Nu refuza sa te implici 100% in ideea de business in care crezi deoarece promovarea este modalitatea activa care iti aduce cat mai multi clienti.
 
Nu apela la credite bancare. Incearca sa incepi un business cu ajutorul finantelor pe care le ai in acest moment. Intr-adevar solutia de a apela la un credit bancar poate suna foarte bine, insa, pe parcurs, este metoda care te-ar putea aduce in situatii nefavorabile. Nu investi pentru inceput mai mult decat iti permiti, mai ales ca accesoriile si birotica cu siguranta mai pot astepta pana iti vei permite sa le schimbi. 


Tags: afacere cu bani putiniafaceri miciafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile in urmatorii ani. Ce poti face azi?

de Bianca Tila
06 Sep 2023
In 2023 trebuie sa ne concentram pe sustenabilitate ca afacerea noastra sa prospere. In acest fel, piata globala a hainelor second-hand se dovedeste...

Ce afaceri mici poti incepe cu ajutorul fondurilor europene

11 Apr 2018
Deschiderea unei afaceri presupune o investitie si indiferent de suma care este pusa in joc, uneori nu este suficient. Tocmai din acest motiv, ideile...

Visul unei afaceri profitabile: Pensiunea ta iti poate aduce prosperitate financiara nelimitata!

de Victor Oancea
18 Oct 2013
Pensiunile reprezinta unele dintre cele mai frumoase afaceri cu putinta. Produci experiente fenomenale pentru clientii tai. Le oferi sansa sa aiba o...

Plan de afaceri - Necesitatile financiare pentru afaceri profitabile

de Adela Simonescu
29 Oct 2011
Odata ce ati stabilit nivelul investitiei initiale, cheltuielile lunare si anuale, precum si veniturile minime necesare pentru acoperirea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]