Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum ne cercetam piata pe care dorim sa activam in afaceri profitabile?
Afacerile profitabile sunt cele care reusesc sa raspunda cat mai rapid si mai bine la nevoi si probleme deja existente sau detin posibilitatea de a proiecta noi nevoie ce vor fi satisfacute prin intermediul produselor si serviciilor pe care le detin. Afacerile sunt profitabile cand detin produse si servicii pentru care exista o disponibilitate mare din partea clientilor de a le achizitiona, cand ofera calitate constanta si imbunatatiri regulate.
Una dintre cele mai mari greseli pentru antreprenori este sa nu isi cerceteze indelung piata pe care activeaza. Din pacate, din aceasta sursa se nasc numeroase conflicte si probleme care se rasfrang asupra bunului mers in afaceri. In acest sens, este recomandat se expertii din mediul afacerilor sa cooptati specialisti potriviti si sa va cercetati nisa pe care doriti sa o acoperiti in afacerile dvs.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura de sofran
Iata cateva etape esentiale pe care va trebui sa le urmati in procesul de cercetare a pietei:
1. Afacerile profitabile stiu cu ce fel de consumatori vor avea de-a face:interval de varsta, gen, nivel de educatie, nivel de venit, cu familie sau fara, din ce regiune fac parte, clasa sociala, stil de viata, personalitate, disponibilitate de a cumpara produsele in cauza, perioade in care sunt dispusi, preturi la care sunt dispusi sa le cumpere, trenduri de consum, capacitate de fidelizare samd.
2. Afacerile profitabile stiu cu cine au de-a face in tabara competitorilor:numarul competitorilor, marimea lor, varsta pe piata, oferta de produse si servicii, liste de ingrediente, preturi, trenduri in marketing si in advertising si strategiile cele mai folosite, cine este la conducerea companiilor concurentiale, cu ce fel de angajati lucreaza si care este numarul acestora, cu ce producator intern sau extern lucreaza, cu ce firme de livrare lucreaza si ce furnizori detin samd.
3. Afacerile profitabile stiu cu ce riscuri si cu ce bariere au de-a face. Ce obstacole ne stau in cale, din ce directie vin riscurile, cum le putem rezolva, cat ne costa, se merita sa le rezolvam sau ne schimbam directia in care ne dezvoltam afacerile?
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit