Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti profitul businessului tau fara prea mult efort

de Idei de afaceri 06 Aug. 2020 1887
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice business are suisuri si coborasuri, perioade infloritoare si etape dificile, insa, exista cateva strategii simple care, odata puse in practica, pot creste profitul unei afaceri.

A-ti face afacerea mai profitabila inseamna, printre altele, sa gasesti modalitati noi de a creste vanzarile si de a reduce costurile, dar, e nevoie si de o analiza comparativa (benchmarking) pentru a observa de unde poti economisi bani. In plus, marketingul te poate ajuta sa cresti profitul businessului tau.

Profita de publicitatea outdoor

Publicitatea outdoor este o strategie de marketing globala, care si-a dovedit eficacitatea in cresterea profitului unei afaceri. Sezonul cald reprezinta cel mai bun moment pentru a profita de aceasta forma de publicitate. Zilele senine de vara sunt un prilej mult asteptat de oameni pentru a iesi din casa si a face mai multa miscare. Acest lucru reprezinta un avantaj pentru oamenii de afaceri care vor sa isi promoveze businessurile.

 

Este binecunoscut faptul ca reclamele ne influenteaza comportamentul de consum; de aceea, promovarea este esentiala pentru asigurarea succesului unui business. Digital Out of Home (DOOH) este, asadar, o solutie eficienta de a atrage potentiali clienti din mers. Studii recente au aratat ca eficienta dynamic DOOH este cu 48% mai mare decat la alte campanii de marketing. Rezultatele folosirii acestei metode se vor vedea rapid, pentru ca dynamic DOOH ofera continut digital relevant atat pentru brand, cat si pentru potentialii consumatori. In plus, preturile pentru Digital Out of Home sunt mai accesibile ca niciodata, iar vizibilitatea produselor este mai mare. 

Construieste o buna reputatie in mediul virtual 

Indiferent daca afacerea ta este una mica sau una mare, reputatia in mediul online conteaza foarte mult pentru a te bucura de succes si a obtine profit. Nu doar ca adauga credibilitate afacerii tale, dar transmite, totodata, un mesaj consumatorilor si clientilor, respectiv ca iti pasa si de ei, nu doar de businessul tau. De aceea, este necesar sa fii activ pe platformele social media si sa interactionezi in mod regulat cu utilizatorii. Un blog asociat site-ului si construirea unor aliante strategice prin cross promotion reprezinta o alta modalitate de a construi o buna reputatie in mediul virtual. Rezultatele vor fi vizibile pe termen lung.

Elimina produsele si serviciile neprofitabile

Produsele si serviciile cu cea mai mare marja de profit brut sunt cele mai importante pentru un business. Odata ce ai identificat sursele de profit, este recomandat sa te axezi pe acestea. Dupa, este indicat sa stabilesti daca produsele si serviciile neprofitabile ar trebui eliminate complet sau revizuite pentru a fi imbunatatite.

Imbunatateste-ti abilitatile de negociere

Puterea negocierii este importanta, mai ales in cazul businessurilor care presupun cumpararea unor obiecte sau servicii en-gros si vanzarea acestora consumatorului direct. De multe ori, preturile furnizate sunt, pur si simplu, acceptate fara o negociere prealabila. A depune eforturi pentru a negocia mai bine preturile produselor este o modalitate eficienta de a creste profitul afacerii, chiar daca este vorba despre mici schimbari de preturi.

Extinde afacerea in zone noi cu concurenta mica

Extinderea afacerii in zone cu concurenta mica este importanta, mai ales cand vine vorba despre businessuri mici. Multe afaceri nu se extind geografic, ci raman multa vreme pe aceeasi piata. Costurile aditionale extinderii afacerii intr-o alta zona sunt, de regula, mai mici decat pierderile inregistrate pe o piata de desfasurare mare.  

 

A esua in a face sau a creste profitul nu este un lucru pe care oamenii de afaceri vor sa il experimenteze. Cu toate acestea, unele companii trebuie sa adopte noi practici si sa gaseasca modalitati de a deveni mai profitabile, chiar daca acestea presupun si unele riscuri.

 

Sursa foto: G-Stock Studio/ Shutterstock



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: dezvoltarepublicitatepromovareplan de afaceriextindere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Promovarea afacerii. Ce canale de promovare sa alegi

de Bianca Tila
04 Ian 2024
In schema afacerii trebuie sa se regaseasca si promovarea. Aceasta treapta este esetiala in dezvoltarea businessului, avand in vedere ca va asigura...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]