Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa realizezi o planificare realista si mai usor de implementat

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planificarea se concretizeaza intr-un ansamblu de planuri care devin instrumente esentiale in activitatea de conducere si organizare a afacerii.

Planul este elaborat de o singura persoana Aceasta este o alta greseala majora realizata in planificare.

Un plan care reflecta gandirea unei singure persoane este greu de aplicat in practica. Pe de o parte,un astfel de plan poate omite lucruri importante despre organizatie, iar pe de alta parte, sunt sanse mari sa fie primit cu rezistenta din partea persoanelor care trebuie sa il puna in aplicare.

De exemplu, un manager isi propune sa creasca productia cu 10%, insa in planificare nu ia in calcul faptul ca pentru a atinge acest obiectiv are nevoie de capacitate si de forta de munca suplimentara.

Desigur, este mai usor atunci cand planul este elaborat de o singura persoana. Nu este neaparat nevoie ca toata echipa sa petreaca ore in sir sa lucreze la acest document.

Insa in cazul in care planul este creatia unei singure persoane, este esential ca acesta sa fie revizuit si de celelate persoane implicate. In final, documentul revizuit de cei implicati va fi mai realist si mai usor de implementat.

Comunicarea, foarte importanta

In planificare, comunicarea joaca un rol deosebit de important. Obiectivele si asteptarile pentru viitor trebuie formulate si intelese in acelasi mod de persoanele implicate.

In caz contrar, pot aparea blocaje in aplicarea planului si conflicte atunci cand rezultatele dorite nu au fost atinse. Managerii trebuie sa acorde atentie modului in care comunica planurile angajatilor si cum integreaza feedback-ul primit in planificarea activitatilor.

Planificarea este un proces important pe care iti recomand sa-l tratezi cu seriozitate. Estimarile cu privire la necesarul de resurse (timp, bani, oameni) te vor ajuta sa eviti pierderi si sa fii eficient in implementare.


Tags: planificareplan de afaceriplanafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]