Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti alegi corect nisa de business

de Bianca Tila 26 Mar. 2024 111
Cum sa-ti alegi corect nisa de business
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent daca deschizi o afacere intr-o industrie unica sau pe o piata saturata, este important sa va diferentiati de concurenta pentru a va castiga publicul. Pentru a face acest lucru posibil este nevoie ca antreprenorii sa gaseasca o anumita nisa de afaceri in care sa-si poata stabili si modifica strategia de piata.

Ce inseamna nisa de afaceri?

 
O nisa de afaceri reprezinta o zona specializata a unei piete mai largi pe care afacerea voastra o deserveste in mod concentrat. Gasirea nisei diferentiaza afacerea voastra de concurenta si permite excelarea in sectorul businessului.
 
Nisa este cruciala, mai ales daca antreprenorul doreste un flux constant de venituri, stabilirea unui public loial si crearea unei afaceri concentrate.
 
De asemenea, stabilirea nisei de afaceri aduce numerose beneficii, printre care:
 
- stabileste o baza de clienti loiali
- minimizeaza concurenta
- reduce costurile de marketing
- demonstreaza expertiza
- creste profitul
 
Fiecare industrie are mai multe piete de nisa. Daca va ganditi la un anumit produs care serveste una dintre nevoile voastre unice, probabil ca il puteti clasifica ca o idee de afacere de nisa. 

Strategia de nisa

 
Strategia de nisa poate fi realizata in cinci pasi usori:
 
- Selectati publicul tinta - pentru identificarea nisei, incepeti prin a selecta piata generala, o abordare buna este sa va concentrati pe un domeniu in care aveti cunostinte si apoi sa identificati subtemele.
 
- Definiti o nevoie nesatisfacuta sau insuficient deservita - analizati-va publicul tinta si identificati lacunele de pe piata. Produsele si serviciile trebuie sa calmeze un punct dureros cu care publicul vostru se confrunta in prezent.
 
- Cercetati-va baza de clienti -  cercetarea publicului tinta este vitala pentru a intelege nevoile, obictivele, motivatiile, frustrarile si asteptarile acestuia. Implicarea publicului vostru inca de la dezvoltarea MVP este esentiala. 
 
- Creati-va planul de afaceri - Creati un plan de afaceri in care sa definiti ceea ce veti oferi si nevoia pe care o va satisface, descrieti clientul ideal si decideti asupra unui model de pret. Modificati ideea de afaceri in functie de rezultatele cercetarii privind publicul tinta.
 
- Promovati afacerea in fata publicului tinta - asa cum produsul se potriveste cu nisa, eforturile voastre de marketing trebuie concentrate. Reclamele directionate si postarile pe social media sunt instrumente nepretuite pentru transmiterea mesajului catre persoanele care ar putea fi interesate de ideea voastra de afacere de nisa.

Cum identificati si dominati o piata de nisa de afaceri?

 
Antreprenorii trebuie sa fie atenTi la cateva elemente cheie ale consumatorilor atunci cand incearca sa identifice si sa domine o piata de nisa. In acest sens, acestia trebuie sa caute urmatoarele caracteristici in publicul potential de pe piata:
 
- Clienti usor de identificat - clientii potentiali care sunt usor de vazut sunt un semn distinctiv al unei nise de afaceri. 
 
- Clienti usor accesibili - clientii potentiali trebuie sa fie accesibili, iar accesarea acestora trebuie sa fie usoara
 
- O piata nedeservita sau neglijata -  multe piete devin suprasaturate cu firme dornice sa intre in actiune. Totusi, ca o nisa de afaceri sa iasa cu adevarat in evidenta, ar trebui sa sustina un segment neglijat.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
- O piata potentiala mare - piata si nisa trebuie sa fie suficient de mari incat sa puteti castiga bani vanzand produsele si serviciile. Piata potentiala pentru orice afacere trebuie sa aiba dimensiunea si masa care sa garanteze investitia.
 
Gasirea unei nise potrivite afacerii voastre poate ajuta la diferentierea marcii, la construirea unei baze de clienti loiali, la reducerea concurentei si la cresterea profiturilor. Idetificarea unei nise perfecte poate sa nu fie intotodeuna o munca usoara, insa, dupa elaborarea unei cercetari de piata, a publicului tinta si a punctelor forte va puteti restrange optiunile si puteti determina cursul optim de actiune.
 
Sansele de succes ale afacerii se pot maximiza cu ajutorul unei strategii de nisa, marketingului eficient si unui plan de afaceri realizat corect.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: nisanisa de businessclienti accesibilistrategie de nisa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]