Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa-ti compromiti rapid afacerea? Nu-ti face un plan de afaceri!
Vrei sa fii sigur ca ideea ta de afacere va ramane un simplu vis? Mai mult de atat, vrei sa incepi sa investesti in aceasta idee si sa pierzi investitia cat mai rapid? Este simplu. Nu iti proiecta un plan de afaceri. Restul va veni de la sine si aici discutam despre haos in stare pura.
Un aspect esential pentru ca orice afacere sa devina o sursa generatoare de bani este cel referitor la trio-ul planificare - organizare - disciplina. In fapt, am putea spune ca este cel mai important aspect de care am putea tine cont pentru ca acesta poate decide intregul mers al afacerii, viitorul ei.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cazuri in care antreprenorii sa inceapa investitiile fara cercetare si documentare strategica sunt numeroase si aceasta decizie nu poate duce la nimic bun.
Sa ne imaginam cat de multi sunt antreprenorii care incep sa investeasca bani in afacerile lor fara sa stie situatia reala a competitiei. Sa ne imaginam cat de multi afaceristi incep sa cumpere echipament fara sa cunoasta lista completa de furnizori si ce oferte avantajoase pierd din vedere. Sa ne gandim la numarul celor care angajeaza personal fara sa inteleaga care sunt beneficiile cand externalizam servicii catre agentii si companii de profil.
Iata doar cateva exemple care sa va arate cum procedeaza unii antreprenori. In mod clar, acestia isi minimalizeaza sansele de a-si atinge obiectivele si investitiile sunt irosite doar dragul de a porni o afacere.
Pentru cei care inca nu sunt convinsi de importanta planului de afaceri, iata cateva aspecte pe care sa le luati in considerare:
1. Planul de afaceri stocheaza toate informatiile care va ajuta sa va demarati, administrati, dezvoltati si vindeti afacerile. Orice antreprenor are nevoie de o colectie de informatii la care sa aiba acces in orice moment doreste. Multi mici afaceristi vor pastra un registru pentru aceste date, o agenda electronica sau una clasica. Oricare ar fi modalitatea de stocare, ele trebuie sa devina parte integranta a planului de afaceri.
2. Planul de afaceri te ajuta sa decizi care sunt cei mai valorosi oameni din companie, pe cine trebuie sa promovezi si cine poate sa iasa din echipa fara nicio discutie.
3. Planul de afaceri te ajuta sa intelegeti calibrul investitiilor necesare pentru start-up, sustinere, dezvoltare si succesiune.
4. Nu il ultimul rand, planul de afaceri este si instrumentul care iti arata sursele de profit pentru afacerea ta, surse pe care sa le valorifici pentru un nivel si mai inalt de profitabilitate.
Sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit