Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum se alcatuieste un plan de afaceri?
Un plan de afaceri este indispensabil functionarii oricarei firme. Daca doriti sa obtineti o finantare pentru afacerea dvs, sa atrageti un investitor, sa fuzionati cu o alta firma samd, este vital sa detineti un plan de afaceri actualizat si bine organizat. Acesta va contine datele importante legate de firma dvs si trebuie alcatuit alaturi de personal specializat.
Nu exista o forma standard pentru organizarea unui plan de afaceri, dar, in principiu acesta trebuie sa contina urmatoarele date:3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
1. Scurta introducere. Acest capitol trebuie sa fie un sumar al intregului plan de afaceri. Incercati sa redactati un numar mic de cuvinte, intr-un limbaj cat mai simplu de inteles.
2. Descrierea afacerii. Aici trebuie sa includeti toate elementele definitorii ale afacerii(fondator, parteneri, sediu comercial, activitati samd).
3. Descrierea produselor sau serviciilor. In acest capitol al planului de afaceri trebuie sa includeti toate produsele sau serviciile pe care le puneti la dispozitia clientilor si pe cele pe care intentionati sa le comercializati in viitorul apropiat.
4. Analiza pietei. Aceasta sectiune trebuie sa trateze subiectul pietei pe care va desfasurati activitatea. Concentrati-va pe categoria de consumatori pe care o vizati si dati informatii obiective si realiste legate de cererea lor pentru produsele dvs.
5. Analiza competitiei. Aduceti in discutie marii competitori cu care veti avea de-a face si care impun precautii mai mari. Includeti informatii legate de segmentul de piata de care se ocupa acestia, ce beneficii aduc, ce preturi practica, ce categorie de clienti vizeaza.
6. Plan de marketing. Aici trebuie sa includeti lista de produse si avantajele pe care le oferiti clientilor fata de ce ofera competitia. Mai trebuie sa completati aceasta sectiune a planului de afaceri si cu strategia de preturi, existenta promotiilor, planul de distributie, strategia de vanzari, strategia de advertising.
7. Plan operational. Acest capitol trebuie sa trateze subiectele legate de locatie, de echipamente necesare si de facilitati.
8. Plan financiar. Includeti date complete legate de capitalul de investitii necesar demararii afacerii si administrarii sale pe un anumit numar de ani de la incepere. Mai trebuie sa afisati si cifra de afaceri pe care o asteptati pe o anumita perioada de timp, cea de amortizare a investitiilor si orice forma de cheltuieli legata de afacerea dvs:salarii, chirii, licente, permise, avize samd.
9. Obiective. In acest capitol din planul de afaceri trebuie sa dati informatii legate de misiunea si obiectivele afacerii dvs pe termen scurt si pe termen lung.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaModel de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit