Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se alcatuieste un plan de afaceri de succes?

de Maria Nicutar 03 Aug. 2011 4663
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ziua de astazi, criza ne-a afectat pe toti si antreprenorii sunt cei care sunt cei mai afectati cand nu detin abilitatea de a-si planifica orice fel de cheltuieli si costuri, fonduri pentru cheltuieli neprevazute, de a obtine finantari si refinantari samd. Punctul central care devine cea mai mare sursa de probleme este planul de afaceri. Multe afaceri nu detin un plan de afaceri si unele afaceri detin planuri care nu sunt alcatuite in mod corect.

Planul de afaceri este un element fara de care nu se poate „lucra” pe o afacere: cerere de finantare, cooptare de investitori si parteneri, asociati si furnizori, colaborare cu alte afaceri asemanatoare, achizitii si fuziuni samd.

In fapt, nici cea mai mica activitate a unei firme, nici cea mai simpla decizie referitoare la mersul unei afaceri nu va conta si nu va fi una inspirata daca nu exista un plan de afaceri care sa intregeasca toate elementele unei afaceri sub o umbrela cuprinzatoare, realista si extrem de clara.

Acestea sunt primele trei conditii pe care orice plan de afaceri trebuie sa le indeplineasca. Un plan de afaceri trebuie sa fie detaliat, insa nu aglomerat. In acest sens, trebuie sa includeti toate detaliile esentiale pentru afacerea dvs. Incercati, totusi sa fiti concis si sa nu alcatuiti un plan de afaceri care sa abunde de termeni specifici industriei din care proeveniti, sau, la nevoie, sa ii explicati. Veti avea de-a face si cu persoane care nu inteleg acesti termeni si nu vor surprinde adevarata esenta a planului dvs de afaceri.

Apoi planul dvs de afaceri trebuie sa fie realist. Este bine sa fiti optimist in viata profesionala si in cea personala, insa atunci cand vine vorba de planul de afaceri trebuie sa fiti cat se poate de realist, intrucat, pe baza acestuia va veti consolida intreaga afacere si o afacere cu o fundatie subreda nu are unde sa se ridice.

La prima tentativa de dezvoltare sau initiere a activitatii, afacerea dvs se va prabusi fara o baza realista de cheltuieli, numar de angajati, furnizori seriosi, misiune samd.
De asemenea, nu puteti ignora punctele slabe ale afacerii dvs si riscurile la care va supuneti atunci cand va initiati proiectele.

O alta conditie vitala este sa va prezentati produsele in lumina avantajelor pe care acestea le detin in fata competitiei. Acest lucru va prezenta interes in ochii investitorilor, partenerilor si furnizorilor exclusivi.

De asemenea, orice estimare trebuie fondata cu ajutorul analizelor si statisticilor. Nu va concentrati foarte mult pe viitorul afacerii si apelati la experti care sa va ajute in alcatuirea planului de afaceri sau care sa vi-l evalueze inainte de a-l arata catre colaboratori.




Tags: plan de afaceriafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]