Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum se construieste un plan de afaceri exceptional?
Sa nu ai un plan de afaceri reprezinta una dintre cele mai grave greseli pe care antreprenorii si viitorii antreprneori le comit. Un plan de afaceri serveste mai multor scopuri si obiective si ramane instrumentul nr.-ul 1 cand vine vorba despre organizare, planificare strategica, analiza si estimari clare.
Si pe buna dreptate, un antreprenor real este cel trecut prin experiente numeroase, cel care a comis si greseli si a avut parte si de victorii. Si, la final, stie ca nimic nu se poate doar stand picior peste picior, la cafea si asteptand ca altii sa munceasca pentru noi. Mai presus de orice, antreprenorii adevarati stiu ca nici norocul nu are nimic de-a face cu succesul in afaceri, in cariera sau in viata personala.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
La final, totul se restrange la actiune, la munca pe care o depui pentru ca un proiect, de orice natura ar fi acesta, sa se finalizeze cu succes. Si nu orice munca ... Noi ne referim la munca inteligenta, cea pe care o efectuam pe baza unei analize, pe baza unui plan clar.
Haideti sa vedem si care sunt regulile de baza care ne ajuta sa ne construim un plan de afaceri corect, complet, perfect functional:
1. Multa putere de concentrare. Nimeni nu are nevoie de un plan de afaceri pe care sa il ascunda in vreun dulap din birou. Avem nevoie de acele planuri de afaceri micute, inteligente, usor de consultat, usor de revizuit, simplu de modificat si imbunatatit.
Asa ca tineti cont de aceasta regula in momentul in care va consolidati planul de afaceri. Construiti-l in asa fel incat sa fie o placere sa il consultati si sa il imbunatatiti!
2. Experti, consultanti, fiecare cu treaba lui. Fiecare capitol trebuie sa fie pus la punct de omul cel mai in masura sa vorbeasca. Nu incercati sa consolidati singur planul de afaceri, in afara de situatia in care aveti specializati in mai multe domenii: marketing, economic-financiar, planificare si estimari, operatiuni si achizitii, inteligenta si strategie HR, legislatia muncii si contabilitate, fiscalitate si juridic. Noi suntem de parere ca exista prea putini antreprenori cu specializare in toate aceste domenii si de aceea recomandam cooptarea profesionistilor potiviti pentru fiecare sectiune a planului de afaceri.
3. Minte deschisa, viziune solida, deschidere spre noutate si schimbare, viteza in luarea deciziilor si acceptarea sfaturilor oferite de experti si consultanti. Aceste ultime aspecte raman decisive pentru succesul oricarui plan de afaceri!
Mult succes si spor la realizarea unui plan de afaceri exceptional!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaPlanul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit