Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce afacerile cu biomasa vor avea un mare succes?
Incalzirea cu biomasa ofera numeroase avantaje proprietarului sau comunitatii locale, in cazul unei retele de incalzire urbane. Acest tip de sistem poate inlocui resursele costisitoare de energie conventionala, cum sunt combustibilii fosili si electricitatea, cu resurse locale de biomasa.
Biomasa este adesea disponibila gratis sau la costuri scazute, sub forma reziduurilor sau a produselor secundare neinteresante pentru industrie (de exemplu industria forestiera sau agricultura).Iata pe scurt atuurile pe care le ofera investitiile in biomasa:
1. Sistemele de incalzire cu biomasa sunt mai avantajoase fata de cele cu combustibili fosili atat prin costul combustibilului utilizat, cat si al cheltuielilor de aprovizionare relativ scazute.
2. Sistemele de incalzire cu biomasa sunt bine adaptate nevoilor procedeelor industriale deoarece multe dintre ele necesita un aport continuu de caldura.
3. Sistemele de incalzire cu biomasa sunt mai eficace si ridica mai putine probleme tehnice, producand, in cursul unui an, o cantitate constanta de caldura la un nivel apropiat de capacitatea lor nominala de productie.
Aceasta maximizeaza economiile prin inlocuirea cantitatilor mari de combustibili fosili scumpi, justificand astfel costurile de investitii initiale mai mari si costurile suplimentare in mana de lucru pentru functionarea sistemului.
4. Puteti cofinanta investitia cu fonduri structurale.
Datorita utilizarii biomasei:
- sunt diminuate reziduurile globale de poluanti si de gaz cu efect de sera;
- consumatorul este protejat contra variatiilor bruste si imprevizibile ale preturilor la combustibili fosili;
- sunt create noi locuri de munca la nivel local pentru colectare, preparare si livrare de materiale utilizabile.
Situatia pietei si concurenta
Desi piata dispune de mari resurse, investitiile operationale sunt sporadice si de mici dimensiuni. In Romania exista cantitati mari de materie prima energetica la un pret mic (sau chiar gratis – in cazul deseurilor de rasinoase nu se pune decat problema transportului din padure).
Costurile de prelucrare a materiei prime este de asemenea mic, astfel ca profitul afacerii nu are cum sa dezamageasca, mai ales acum cand productia de energie din sursa regenerabila este stimulata prin acordarea de certificate verzi.
Exemplu de succes: aproximativ 40%din orasul Miercurea Ciuc se incalzeste cu peleti. La ora actuala, consumatorii industriali absorb in jur de 20.000-25.000 tone de peleti pe an (12% din capacitatea de productie), iar consumatorii casnici cam 3.000-4.000 de tone. Restul productiei merge la export. Principalele tari de export sunt: Italia, Marea Britanie, Suedia si Ungaria.
Articole conexe
5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaPlan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit