Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce se insista pentru planul de afaceri?

de Florin Amariei 03 Oct. 2019 7416
4.71 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri este un lucru de care ati auzit cel putin o data, daca v-a interesat pana acum sa intrati in lumea antreprenorilor. Pana la urma, de ce se insista pentru planul de afaceri?

O persoana care n-a avut nicio afacere pana acum si n-a avut parte de toate provocarile pe care le presupune crearea unei companii de la 0, nu va aprecia corect nevoia de planificare. Din pacate, aceasta lipsa de organizare a tuturor resurselor (timp, bani, oameni) este intalnita adesea la cei care au lichiditati suficiente pentru a-si pune visul pe picioare. O statistica recenta arata ca in Romania inregistrarea de noi SRL-uri a scazut cu 13%, doar 2% din firmele noi cresc si doar 5% din firmele romanesti exporta produsele lor. Datele nu sunt ingrijoratoare nicidecum, insa Romania are un potential antreprenorial urias neexploatat. Chiar daca multe persoane se confrunta cu esecul la prima sau a doua incercare, nu uitati ca o idee este buna de pus in practica atat timp cat exista si conditiile necesare pentru a-i garanta cresterea.
 
Acum intra in scena planul de afaceri. Ai nevoie de el? Da. De aceea se insista si se discuta mult despre acesta. Vom aborda acest lucru punctual.
 
1. Ai nevoie de planificare. Tot timpul vei planifica ceva in afacerea ta. Fiecare ora va aduce o noua modificare pe care tu o vei implementa. Lucrurile de genul asta, insa, nu vor trebui sa-ti afecteze sau modifice tintele mari pe care ti le-ai prestabilit.
 
2. Ai nevoie de viziune. Trebuie sa stii ce vei face cel putin in proportie de 50%. E vorba de banii tai (sau de banii unui fond de investitii) de care esti responsabil. Poate unele situatii vor determina mici schimbari, insa tu va trebui sa stii in orice moment ce ai de facut si unde trebuie sa ajungi.
 
3. Ai nevoie de o evaluare corecta. Greselile se pot intampla oricand. Ele devin lectii si nimic altceva. Inveti din ele si nu le vei mai face a doua oara. In timp, asta va insemna ca vei avea expertiza. Ceea ce ai invatat pe propria piele poti vinde apoi sub forma de consultanta.
 
4. Ai nevoie de noi oportunitati. Daca profitul este tinta ta, atunci va trebui sa gasesti noi metode si noi locuri unde iti poti duce afacerea.
 
5. Ai nevoie de un parcurs predeterminat. Da, va trebui sa cunosti dumul pe care mergi. Imagineaza-ti ca asfaltezi un drum de tara. Tu esti masina care pune asfaltul proaspat pe un drum abandonat sau care n-a mai fost pana acum parcurs sau ai un amestec de asfalt mult mai bun si mai dorit de soferi.
 
Concentrand tot ce am zis mai sus intr-o singura fraza, planul de afaceri este acea "carte" la care te vei intoarce de fiecare data, cand vei intampina situatii dificile sau vei uita de ce ai pornit pe acest drum.
 
Fa-l! Nu ezita si nu astepta. Foloseste ghidul nostru complet si fa-ti planul de afaceri pentru a-ti garanta succesul!

plan de afaceri
 
Bafta!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: plan de afaceri 2018plan de afaceri eficientmotive plan de afaceriinsista plan afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]