Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depozitele la banci au inregistrat scaderi in octombrie

de Bianca Tila 24 Nov. 2022 590
Depozitele la banci au inregistrat scaderi in octombrie
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au inregistrat scaderi in luna octombrie 2022 cu 0,2% comparativ cu luna anteriora, pana la nivelul de 490,803 miliarde de lei. De asemenea, fata de aceeasi perioada a anului trecut s-au majorat cu 7,1%, conform unui comunicat al Bancii Nationale a Romaniei.

In ceea ce priveste depozitele in lei ale rezidentilor, acestea au inregistrat o crestere de 0,3% comparativ cu luna septembrie 2022, pana la 312,185 miliarde de lei. De asemenea, fata de luna octombrie a anului precedent s-a afisat o crestere de 6,1%.
 
Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au afisat cresteri cu 2,8% comparativ cu luna anterioara, pana la 165,448 miliarde de lei. In ceea ce priveste perioada similara a anului anterior, acum se observa o crestere de 2,7%, conform datelor BNR.
 
De asemenea, depozitele in lei ale societatilor nefinanciare si institutiilor financiare nemonetare au scazut cu 2,4%, pana la 146,737 miliarde de lei, fata de luna precedenta. Comparativ cu luna octombrie 2021, acestea au afisat o crestere de 10,2%.
 
Depozitele in valuta ale rezidentilor, exprimate in lei, reprezinta 36,4% in volumul total al depozitelor clientilor neguvernamentali. De asemenea, acestea au scazut cu 1,0% comparativ cu luna septembrie 2022, pana la nivelul de 178,617 miliarde de lei. Indicatorul exprimat in lei a crescut cu 8,9% fata de luna octombrie a anului trecut.
 
In ceea ce priveste depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei, acestea au inregistrat scaderi de 1,0% fata de luna septembrie a acestui an, pana la 124,229 miliarde de lei. De asemenea, indicatorul exprimat in lei a crescut cu 7,1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
 
Depozitele in valuta ale celorlalte sectoare au scazut cu 0,9% fata de luna septembrie a acestui an, pana la 54,388 miliarde de lei. Indicatorul exprimat in lei s-a majorat cu 13,4%, comparativ cu octombrie 2021.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: depozite la bancibnrbanca nationala a romaniei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]