Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Du-ma acasa, mai sofer! Cu masina mea!

de Banila Silviu Marian 18 Feb. 2013 4301
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am citit pe clubideideafaceri un material foarte interesant, referitor la o idee de afacere absolut profitabila. Drive Me Home reprezinta un business la indemana oricui. Dupa o scurta cercetare, am constatat ca afacerea functioneaza in parti diverse ale lumii, din Africa de Sud si pana in Romania.

Da, Romania! Ei bine, in Africa de Sud exista serviciul Drive Me Home, care ofera un Serviciu cu Soferi Auto Profesionisti; mai exact, acestia te duc acasa in siguranta, chiar in masina ta, daca “ai luat ceva la bord” (aka “ai baut alcool”) sau cu alta ocazie.

Va spun din start ca un rand sud-african valoreaza 0,37 lei, ca sa nu existe niciun dubiu in privinta calculelor. Care sunt beneficiile unui client, care apeleaza la un asemenea serviciu? Iti ofera o alternativa la combinatia periculoasa si uneori mortala D&D (drink and driving). In eventualitatea unui incident, nu vei avea nicio implicare.

Reduce riscul privind brandul, banii si reputatia ta, iti protejeaza partenerii de afaceri (deoarece ii “duci” si pe ei acasa) si chiar masina companiei de o vizita nedorita la service.

Tipii din Africa de Sud sunt chiar organizati. Fiecare echipa Drive Me Home include un sofer si un asistent (un al doilea conducator auto). Soferii vor veni din timp la eveniment, pentru a te “recupera”. Pretul include calatorii nelimitate in zona de activitate stabilita (orasul si imprejurimile); aceste detalii le stabilesti alaturi de cei de la Drive Me Home. Compania are chiar si un call center, prin care centralizeaza apelurile telefonice.

Costurile sunt urmatoarele: 1.000 ranzi pentru serviciile unei echipe (acopera ultimele trei ore ale unui eveniment, dupa care trebuie sa platesti 500 ranzi/ora pentru a beneficia in continuare de serviciile conducatorilor auto profesionisti Drive Me Home.

Daca vrei sa iti deschizi un asemenea business, nu uita de informatiile esentiale pe care trebuie sa le soliciti clientilor:
•    numele companiei
•    adresa companiei
•    persoana de contact
•    numarul de telefon
•    adresa de email
•    numele evenimentului
•    adresa evenimentului
•    persoana de contact de la eveniment
•    numarul de telefon al acesteia
•    perioada in care doresti sa beneficiezi de respectivul serviciu
•    numarul de echipe de soferi profesionisti care iti vor fi necesare

Cum iti asiguri veniturile? Plata trebuie facuta (dovada platii) cu 24 ore inainte de desfasurarea evenimentului respectiv sau cu doua zile inainte de eveniment, daca acesta se desfasoara in weekend sau in intervalul unei sarbatori legale. Soferii sunt disponibili doar intre 17.00 si 02.00 dimineata.

Toti cei implicati in serviciul Drive Me Home vor semna un contract de asigurare. Exista o a doua taxa, daca serviciul e folosit dupa primele trei ore preconizate. Compania poate furniza maximum trei echipe de conducatori auto profesionisti pentru un singur client.

In Romania, Drive Me Home a ajuns cu ajutorul lui Ema Ciobanu, o femeie din Iasi, in varsta de 51 de ani. Conceptul are succes in toata lumea, deoarece se adreseaza acelor soferi care nu mai sunt capabili sa isi conduca masina pana la destinatie. Compania preia apelurile la orice ora si merg in locul indicat, de unde il conduc pe proprietar in siguranta acasa, chiar in masina acestuia. Serviciul desfasurat intre 7 si 21 costa 50 lei, iar in intervalul 21 – 7 creste pana la 70 lei.


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: drive me homeafacere drive me home

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]