Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eficienta la munca. Cand trebuie sa concediezi un angajat?

de Idei de afaceri 17 Iun. 2024 772
Eficienta la munca. Cand trebuie sa concediezi un angajat?
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca angajator trebuie sa ai in vedere unele aspecte importante. Angajatii sunt cheia succesului tau, insa pot aduce si probleme daca nu sunt instruiti bine.

Ia atitudine cand feedbackul este ignorat

 
Greselile fac parte din procesul de invatare si evolutie a unui angajat. Cand se petrec, ai grija ca angajatul sa invete din ele, spune-i unde a gresit si ofera-i instruire. Asigura-te ca are o viziune asupra succesului sau pe termen lung. Daca un angajat nu tine insa cont de planul de imbunatatire a activitatii sale, da-l afara.
 

Asteapta-te la ce este mai bun, dar pregateste-te pentru ce este mai rau

 
Nu te lasa influentat de sentimente si emotii atunci cand actionezi asupra angajatilor.
 

Angajeaza lent, concediaza rapid

 
Niciun sef nu si-a concediat un angajat, spunand apoi: "As fi vrut sa mai astept sase luni, inainte sa-l disponibilizez". Daca investesti prea mult timp gandindu-te la aceasta optiune, ar fi trebuit deja sa-l concediezi. Suntem programati biologic sa evitam conflictul, astfel incat acceptam performanta modesta un timp indelungat, fara sa luam masuri. La un moment dat, nu mai exista, insa, scuze.
 

Concediaza-l pe cel fara pasiune

 
Oamenii care lucreaza intr-un startup, de exemplu, ar trebui sa aiba acel "foc", acel devotament fata de ceea ce fac. Ei trebuie sa ajute compania sa creasca. Daca descoperi ca acea pasiune ii lipseste unui angajat, a venit timpul sa renunti la el. Vrei ca oamenii sa iti impartaseasca viziunea sau nu?
 

Reorganizeaza procesul de recrutare

 
Nu ar trebui sa concediezi o persoana care ti-a fost alaturi mai putin de un an. In aceasta situatie, tu esti vinovat si ar trebui sa reorganizezi sistemul de recrutare.
 

Capitalul uman. Net

 
Gandeste-te la efectul net pe care il au angajatii respectivi asupra companiei tale. O ajuta sau o tin pe loc? Revizuieste toate problemele pe care le-au cauzat, de cate ori au lipsit de la munca, de cate ori au uitat de deadline-uri si au inregistrat performante mediocre. Ce e de facut? Concedieaza-i!
 

Ce crede echipa ta?

 
Intr-o companie, satisfactia si atitudinea echipei tale este vitala. Angajatii care se descurca foarte bine sunt foarte importanti. Totusi, un angajat "vedeta" va strica spiritul de echipa. Asigura-te ca toata lumea are drepturi egale. De asemenea, daca o persoana nu se integreaza in echipa, renunta la ea.
 

Unde este viziunea?

 
Angajatii trebuie sa aiba ambitie. Sa isi forteze limitele. Daca aceasta ambitie nu exista, trebuie sa ii elimini din echipa cat mai rapid.
 

Angajati egal ROI. Egal bani

 
Iti platesti angajatii. Acestia genereaza un ROI (return on investment). Altfel, mecanismul economic al sistemului va esua. Odata ce un angajat se lasa distras si se avanta in "vortex", va deveni "o leguma". Renunta la el. In calitate de angajator trebuie sa tii cont de ROI, pentru a administra o companie profitabila.
 

Ai incredere in propriul instinct

 
Cand situatia unui angajat se modifica si amandoi simtiti ca trebuie sa schimbati ceva in relatia voastra profesionala, ai incredere in intuitia ta. Daca simti ca ceva nu merge, discuta cu angajatul tau. Da-i sansa sa se imbunatateasca si daca nici asa nu vei reusi, a venit momentul "despartirii".


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: angajatiafacereangajatorroi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului

de Bianca Tila
04 Iul 2024
O afacere cu lemn poate duce orice profesionist in culmea fericirii antreprenoriale. Lemnul este iubit, atat sub forma de mobila, cat si de...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Afacere online. Interfata grafica si sigla

de Idei de afaceri
26 Apr 2024
Pentru realizarea unei sigle vei avea nevoie de un grafician care sa inteleaga ideea ta de afacere, dar si imaginea pe care vrei sa o promovezi la...

Afaceri handmade. Ustensilele necesare pentru o afacere cu cosmetice

de Idei de afaceri
17 Oct 2024
Daca sunteti pasionati de zona de skincare puteti opta pentru o afacere cu cosmetice handmade. In prezent, produsele naturale sunt la mare cautare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]