Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elementele-cheie ale unui plan de afaceri de succes

de Alexandra Popescu 24 Iun. 2014 3828
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi nu suntem obisnuiti, planul ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Fie ca este unul saptamanal, lunar, un plan de lucru sau de afaceri, el trebuie sa existe pentru a ne usura viata si pentru a o organiza mult mai bine.

 
Dar planul este si mai important atunci cand ne gandim la afaceri. De fapt, pot spune ca merg mana in mana. Pentru a face un plan de afaceri castigator, in continuare sunt enumerate elementele-cheie pe care trebuie sa le contina.
 
1. Rezumatul
Rezumatul ajuta de fiecare data sa intelegi cele mai importante elemente ale oricarui referat, proiect, dar mai ales ale unui plan de afaceri. Nu trebuie sa depaseasca doua pagini, iar el trebuie scris dupa ce ai finalizat toate detaliile.
 
2. Descrierea afacerii
In descrierea afacerii trebuie sa se regaseasca diferite aspecte ale ofertelor, serviciilor, precum si istoricul, orice intamplari curente si diferitele scopuri si obiective, toate acestea reprezentand elementele care se adauga succesului afacerii tale. Descrierea reprezinta coloana vertebrala a planului si seteaza scena pentru informatiile incluse in restul planului.
 
3. Produse si servicii
Orice afacere include si un produs sau serviciu care ii este oferit clientului. Trebuie sa fii capabil sa descrii ceea ce vinzi si sa si identifici ceea ce face produsul tau unic.
 
4. Vanzari si marketing
Acestea sunt foarte importante, ele oferind fereastra in industria in care activezi, starea pietei, cheltuielile generale, modul in care este achizitionata afacerea si iti ofera si oportunitatea de a te distinge de competitori. 
 
5. Operatiuni
Cu ajutorul acestui aspect vei putea sa conturezi partea administrativa a afacerii tale, inclusiv modul in care functioneaza, unde este situat biroul, staff-ul si asistentii, echipamentul, cheltuielile de regie si alte cheltuieli, relatiile legale, reteaua ta de furnizori si politicile de credit.
 
6. Echipa de management
Acest punct te ajuta sa recunosti implicarea oamenilor din echipa ta si capacitatea cu care acestia contribuie la succesul afacerii. Daca exista o ierarhie in companie, detaliaza aceasta ierarhie si relevanta ei in echipa.
 
7. Dezvoltare
In acest caz poti visa putin. Trebuie sa te gandesti in viitor si sa o faci maret, pentru ca nu totul in aceasta sectiune se bazeaza pe fapte reale. Dezvoltarea este o parte importanta a unei afaceri pentru a ramane competitiv, asa ca trebuie sa ii acorzi timp semnificativ in ceea ce priveste realizarea ei.
 
8. Rezumat financiar
Ai nevoie de sa oferi o inregistrare a tranzactiilor financiare, a investitiilor si cum ai ajuns la pozitia in care te afli acum. Cu flexibilitate, proiecteaza modul in care compania ta opereaza si evalueaza starea ta financiara, incluzand modul in care se echilibreaza lucrurile la sfarsitul fiecarei luni, sanatatea financiara de ansamblu a afacerii si fluxul de numerar.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriplan de afaceriafaceri de successtart in afaceristart-up

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]