Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Estimarile managerilor: Preturile in constructii vor creste

de Bianca Tila 28 Sep. 2023 47
Estimarile managerilor: Preturile in constructii vor creste
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul pentru perioada septembrie - noiembrie 2023.

De asemenea, managerii estimeaza si o crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare si comertul cu amanuntul, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.
 
Managerii din industria prelucratoare preconizeza pentru urmatorele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%). In cazul numarului de salariati se estimeaza relativa stabilitate (sold conjunctural -1%). La preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni, soldul conjunctural fiind de +15%.
 
In activitatea de constructii se va afisa relativa stabilitate a volumului productiei in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -3%), potrivit estimarilor din luna septembrie 2023.
 
In plus, managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati si o crestere a preturilor lucrarilor de constructii. In ceea ce priveste sectorul comertului cu amanuntul, managerii au estimat o tendinta de crestere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +13%). 
 
Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va afisa crestere (sold conjunctural +16%). Pentru urmatoarele trei luni, angajatorii prognozeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11), si o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +36%).
 
Cererea de servicii va inregistra relativa stabilitate in urmatoarele trei luni. In plus, se prognozeaza relativa stabilitate a numarului de salariati. Preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor va avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%).


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: estimarile managerilorinscrestere moderata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice

de Bianca Tila
19 Sep 2022
OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice in 110 statii de alimentare OMV si Petrom din intreaga tara. Compania isi continua investitiile din cadrul...

De ce se insista pentru planul de afaceri?

de Florin Amariei
03 Oct 2019
Planul de afaceri este un lucru de care ati auzit cel putin o data, daca v-a interesat pana acum sa intrati in lumea antreprenorilor. Pana la urma,...

Firmele in insolventa nu vor intra in amnistia fiscala

de Ideideafaceri.ro
20 Iul 2018
Firmele in insolventa sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum sa faca din punct de vedere legal obiectul unei amnistii. Firmele in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]