Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurostat: Cetatenii UE, din ce in ce mai precauti cu datele personale

de Florin Amariei 21 Ian. 2020 3395
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou set de date prezentat de Eurostat arata ca cetatenii UE sunt din ce in ce mai precauti cu datele lor personale. In plus, acestia vor mai multe garantii pentru cumparaturile facute online.

In 2019, aproape jumatate din cetatenii UE, cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani, spun ca si-au limitat activitatile private pe internet, din cauza fricii legate de securitate, arata datele Oficiului European pentru Statistica (Eurostat).
 
Activitatea pe care ei o evita cel mai des, din cauza temerilor legate de securitate, a fost furnizarea de informatii personale catre retelele de socializare (25% din cei intervievati).
 
Ingrijorarile legate de securitate i-au facut pe circa 19% dintre cetatenii UE sa nu mai foloseasca retelele de WiFi public, iar pe 17% dintre ei sa descarce softuri, aplicatii, muzica, videoclipuri, jocuri sau documente.
 
Mai mult, 16% dintre ei spun ca au evitat cumparaturile online din acelasi motiv, in timp ce 13% nu au folosit niciodata un serviciu de internet banking.
 
Serviciile de relatii cu clientii au fost ceva mai putin afectate (8%) de problemele legate de securitate.
 
Circa 1% din populatia UE (2% dintre cei care au folosit internetul in ultimele 12 luni) au suferit pierderi financiare din cauza furtului de identitate, mesaje frauduloase sau redirectionari catre site-uri web false (13%).
 
In 2019, 34% dintre cetatenii UE au raportat ca au intampinat probleme legate de securitate prin utilizarea internetului in scop privat.
 
26% din populatia UE a raportat ca a primit mesaje false, prin care se incerca obtinerea de informatii personale, precum numele de utilizator si parola adreselor de email sau conturilor de e-banking (phishing), in timp ce 13% au fost redirectionati catre site-uri false care le cereau datele personale.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: eurostatuedate personale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Implementarea directivei UE privind raportarea tara cu tara ajuta autoritatile fiscale sa identifice evaziunea fiscala

de Bianca Tila
20 Apr 2023
Implementarea in Romania a Directivei UE privind raportarea tara cu tara reprezinta un pas important catre cresterea transparentei si a...

Reguli noi pentru transportul de marfuri intre UK si UE

de Florin Amariei
04 Dec 2020
Regatul Unit, asa cum UE a facut deja, anunta ca urmeaza reguli noi pentru transportul de marfuri intre UK si UE. Iata-le! Noile indrumari sunt...

Schimbul de date in UE, restrictionat din nou

de Florin Amariei
26 Nov 2020
Comisia Europeana planuieste un nou set de revizii pentru schimbul de date in UE, acesta fiind din nou restrictionat. Regulamentul va facilita...

Ocupam locul 3 in UE la cresterea comertului retail

de Ilinca Dobrescu
17 Apr 2014
Suntem pe locul 3 in UE la cresterea comertului retail iar 25% din vanzari s-au facut pe credit, anunta Incont.ro. Dupa o perioada de timp in care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]