Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firma de catering, o afacere profitabila

de Ana Radulescu 30 Mar. 2014 5742
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe persoane considera ca gatitul este o arta, o forrma de destindere sau o modalitate de exprimare a sinelui. Bucatarii profesionisti primesc satisfactie atat din prestarea unei activitati care le face placere, cat si din multumirea celor care le gusta preparatele. Totusi, la acestea se poate adauga un al treilea aspect, mai ales in cazul pesoanelor cu inclinatii antreprenoriale: profitul. Talentul de a gati se poate transforma intr-o sursa de venit prin deschiderea unei firme de catering. Poti incepe sa gatesti la domicilu, daca spatiul iti permite, pentru ca mai apoi sa te extinzi in ritmul dezvoltarii afacerii.

Pentru inceput, trebuie sa iti gasesti o nisa: vei prepara dulciuri de casa, mancare “ca la mama acasa” sau gustari rapide care sa fie comandate la birou? Exista multiple variante, important este sa iti combini interesele personale cu cerintele pietei pentru a avea succes. De exemplu, daca poti livra in scurt timp mancare calda intr-o zona cu cladiri de birouri, vei avea in mod constant clienti interesati de produsele tale. O alta varianta este sa preiei precomenzi si sa pregatesti din timp meniuri care sa fie livrate in anumite zile, la anumite ore (meniuri pentru zile de nastere, petreceri private, sarbatori etc.).

O data ce ai stabilit anvergura afacerii tale, achizitioneaza toate echipamentele si ustensilele de care ai nevoie. Pune-ti la punct bucataria in cele mai mici detalii inainte sa preiei prima comanda. Ia legatura cu autoritatile locale si obtine toate avizele de care este nevoie in orasul tau pentru o firma de catering. Apoi, incearca sa te promovezi, pentru a te asigura ca oamenii au aflat de tine si vor comanda ceea ce gatesti. Daca nu ai un buget alocat pentru pliante, flyere sau brosuri, fa-ti reclama online, printr-un website/blog sau prin social media.

Dupa ce ai rezolvat cu toate detaliile administrative, gandeste-te la meniu. In functie de nisa pe care ai ales-o, rezuma-te pentru inceput la cateva preparare care au cerere si care iti ies cel mai bine. Poti merge pe intuitia ta sau poti organiza o sesiune de degustare la care sa iti inviti prietenii si familia. Mai multe pareri te vor ajuta sa intelegi cerintele pietei.

Daca te rezumi la un meniu restrans dar bine pus la punct, vei face economie cumparand ingredientele in cantitati mai mari pentru care vei obtine reduceri. Alege pentru inceput maxim 10-15 feluri de mancare sau deserturi. Astfel, procesul de comanda va fi simplificat, iar tu si asociatii tai veti putea gati in timp util pentru livrare. In plus, nu risti sa ramai cu meniuri necomandate si cu ingrediente care au expirat deoarece nu a comandat nimeni un anumit tip de mancare.

Pentru a afla mai multe informatii despre afacerea cu o firma de catering, consulta Ghidul complet aici>>>


Tags: afaceri cateringafaceri alimentareafaceri serviciiidei de afaceriantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Start Export - un nou program pentru antreprenori

de Florin Amariei
17 Sep 2019
Daca ai o afacere si doresti sa te lansezi in export, atunci MMACA vrea sa iti vina in ajutor cu un nou program. "Start Export este proiectul...

Intocmirea unui plan de afaceri: ghid esential pentru antreprenori

de Alina Constantinescu
18 Feb 2021
Pentru o firma noua, planul de afaceri este prima planificare strategica a activitatii acesteia. Desi nu exista o forma unica, se pot identifica...

Riscul este taxa de admitere pentru antreprenori

de Alexandra Popescu
18 Iun 2014
Riscul este usor de inteles, spun unii antreprenori. Acesta este vazut ca o taxa de admitere pentru o recompensa. Pentru ca cineva sa te ajute,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]