Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI ofera noi recomandari Romaniei

de Florin Amariei 06 Nov. 2019 3899
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul Monetar International (FMI) ofera noi recomandari Romaniei, dupa schimbarea guvernului.

Politica monetara in Romania trebuie sa ramana una restrictiva avand in vedere faptul ca inflatia de baza in Romania a crescut, partial din cauza presiunilor venite din partea cererii interne, apreciaza Fondul Monetar International (FMI) intr-un raport economic regional privind Europa, publicat miercuri.
 
"In Romania si Turcia, politica monetara trebuie sa ramana restrictiva pentru a tine sub control presiunile inflationiste si a consolida credibilitatea politicii monetare", sustine FMI.
 
Potrivit "World Economic Outlook", publicat in luna octombrie, FMI si-a revizuit in urcare estimarile privind evolutia preturilor de consum in Romania in 2019, pana la o crestere medie anuala de 4,2%, fata de un avans de 3,3% preconizat in primavara, in timp ce in 2020 preturile ar urma sa creasca cu 3,3%, fata de o majorare de 3% cat estima in primavara.
 
In ceea ce priveste politica fiscala, FMI sustine ca, avand in vedere faptul ca multe tari se apropie de nivelul maxim al ocuparii, precum si nivelul ridicat de indatorare din multe state europene, pozitia fiscala ar trebui sa ramana ancorata de obiectivele bugetare pe termen mediu, permitand stabilizatorilor automati sa functioneze in mod liber.
 
"Tarile cu un nivel ridicat al datoriei publice si deficitului ar trebui sa continue consolidarea fiscala pentru a reduce vulnerabilitatile economice, exceptand acolo unde cererea privata este atat de slaba incat o consolidare ar duce ritmul de crestere cu mult sub potential", se arata in raportul FMI citat de Agerpres.
 
De asemenea, institutia financiara internationala a pus din nou accentul pe reformele structurale, care raman esentiale pentru a imbunatati potentialul de crestere. "Politicile destinate cresterii gradului de participare a fortei de munca si de perfectionare a capitalului uman (inclusiv prin transferul taxelor dinspre munca, extinderea programelor de ucenicie si adaptarea educatiei la nevoile pietei muncii) ar trebui implementate urgent, avand in vedere cresterea provocarilor demografice si evolutiile tehnologice in regiune", sustine FMI.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmirecomandariromaniapolitica monetara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Wizz Air inchide o baza din Romania pe fond economic

de Bianca Tila
10 Ian 2023
Compania aeriana Wizz Air planifica inchiderea bazei din Bacau. Aceasta isi va reloca capacitatea catre alte rute cu o cerere mai ridicata. In...

Bosch Romania este in crestere cu 10% in 2021 fata de 2020

de Bianca Tila
24 Mai 2022
Businessul Bosch a inregistrat cresteri de 10% in 2021 fata de 2020. A incheiat anul fiscal 2021 cu 2,4 miliarde de lei (echivalent a 494 milioane de...

Afacerile online din Romania ar pierde peste 7 milioane de dolari intr-o ora fara internet

de Florin Amariei
13 Ian 2020
Dovada ca aproape toata lumea e pe internet sta in faptul ca intr-o singura ora fara acces la mediul virtual afacerile ar avea de pierdut masiv. Cine...

Cum obtineti in Romania cea mai recunoscuta calificare internationala in domeniul financiar-contabil?

de Ideideafaceri
25 Nov 2013
Inscrieti-va acum si participati la una din cele doua sesiuni online organizate de ACCA in parteneriat cu BPP Professional Education Romania si veti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]