Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid complet pentru micile afaceri

de Idei de afaceri 01 Iun. 2022 3611
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unora dintre noi, pandemia de Covid-19 ne-a dat ocazia sa descoperim pasiuni noi sau sa redescoperim unele vechi, de mult uitate, si sa le transformam rapid intr-un mic business.

Fie ca vorbim despre produse de cofetarie sau de brutarie facute in casa, despre legume si fructe bio crescute in gradina noastra sau despre lumanari handmade, micii producatori locali sunt din nou la mare cautare.

Poate ti-a fost si tie simplu sa pornesti o astfel de afacere. Ti-ai expus produsele prin intermediul platformelor de socializare, iar publicul a prins drag de ele. Acum insa e nevoie de mai mult, simpla prezenta pe Facebook sau Instagram nu mai este suficienta. Odata ce afacerea incepe sa ia amploare, lucrurile se complica. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a sustine evolutia afacerii tale!

Stabileste un buget

Cand timpul si pasiunea nu mai sunt suficiente, trebuie sa incepi sa investesti bani in propria afacere. In primul rand, trebuie sa stii unde vrei sa ajungi, cat vrei sa vinzi si care sunt urmatorii pasi in dezvoltarea afacerii.

Daca oferi produse, costurile de productie pot creste semnificativ odata ce primesti mai multe comenzi, iar pentru tine asta poate inseamna o investitie mai mare. Daca sumele necesare proiectului tau depasesc bugetul pe care ti-l permiti, poti solicita credite nebancare urgente online.

Creeaza un plan de afaceri

Daca nu ai facut-o pana acum, e cazul sa te apuci de el. Planul de afaceri cuprinde doua componente: diagnosticul economic si evaluarea activitatii viitoare, si este necesar pentru ca te ajuta sa ai o viziune de ansamblu asupra afacerii tale. Totodata, te poate ajuta sa stabilesti etapele de dezvoltare, sa ramai organizat si te poate ghida in momentele dificile.

Desigur, planul de afaceri trebuie sa fie realist, fiabil, credibil, ambitios si sa cuprinda indicatori tehnici si economico-financiari realizabili pe termen scurt si lung. Stabilind clar obiectivele strategice, vei sti ce solutii si masuri sa aplici pentru a-ti realiza obiectivele.

Promoveaza-te online

In prezent, prezenta in mediul online este foarte importanta, la fel si promovarea online. Asta inseamna ca trebuie sa fii vizibil in motoarele de cautare cu un site web bine pus la punct, dar si sa fii activ in social media.

Prin intermediul campaniilor de promovare online in Google si in retelele de socializare, a optimizarilor SEO si a marketing-ului prin e-mail sau continut, businessul tau poate ajunge la un numar mult mai mare de utilizatori, motiv pentru care e important sa tii pasul cu noile strategii de marketing. Insa, asa cum era de asteptat, si aceste metode de promovare implica niste costuri.

Atrage clienti intr-un mod original

Vei gasi multe tehnici de a atrage clienti insa cel mai important aspect al acestui proces este originalitatea. Postarile standardizate, reci, nu iti vor fi de mare ajutor. Pentru a te diferentia de concurentii tai trebuie sa adopti o strategie personalizata si sa incerci sa intri sub pielea clientului.

Abordeaza un ton personal in comunicare si axeaza-te pe crearea unei legaturi reale cu clientii tai, nu doar pe vanzare. De asemenea, pune accent pe valorile si imaginea companiei. In acest fel, oamenii vor capata incredere si vor fi mai atrasi de ceea ce le oferi.

Investeste in tine

Cel mai bun mod de a reusi este sa incepi sa investesti in tine. Sa sustii un business nu e un lucru usor. De-a lungul timpului te vei lovi de multe obstacole insa pentru a trece peste toate acestea ca un invingator, trebuie sa inveti sa gandesti ca unul.

Vei avea nevoie sa iti intaresti psihicul si sa acumulezi cunostinte din diverse domenii cu care poate nu ai avut tangenta pana acum. Totusi, acestea nu doar ca te vor ajuta sa dezvolti un business de succes, ci te vor ajuta sa cresti si pe plan personal.

Fara doar si poate, drumul antreprenoriatului este anevoios. Succesul cere abilitati de planificare, organizare, comunicare, vanzare, dar si surse de finantare. Iar pentru afacerile la inceput de drum, orice investitie e binevenita.

Daca ai nevoie de un buget de promovare, de un buget care sa acopere in faza initiala costurile de productie sau costurile unui echipament necesar, solicita un sprijin financiar de la Provident. Beneficiezi de  credite rapide de pana la 20000 de lei, fara garanti sau garantii. 




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: credit rapidcredite rapidecredit nebancarcredit online

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]