Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli in planul de afaceri

de Idei de afaceri 05 Mar. 2024 1358
Greseli in planul de afaceri
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri te ajuta sa evaluezi o noua idee de afaceri sau sa afli care sunt sansele de succes ale afacerii in curs. Documentul contine o viziune a modului in care va evolua afacerea in viitor (de obicei se utilizeaza previziuni pe 3 - 5 ani).

Greseli in planul de afaceri

 
In acest sens, greselile majore care pot interveni in realizarea unui plan de afaceri sunt:
 
- Previzionarea unui profit nerealist
 
O prea buna profitabilitate pentru o afacere care abia isi pune bazele indica faptul ca managerul nu ia corect in calcul veniturile si cheltuielile. In mod obisnuit o afacere noua abia reuseste sa isi acopere cu succes cheltuielile, practic sunt sanse mici sa obtina si profit.
 
- Proiectii financiare incomplete
 
Fiecare plan de afaceri ar trebui sa cuprinda o proiectie realista a fluxului de numerar si o defalcare corecta a costurilor de pornire. Este de preferat sa folose sti grafice pentru a face aceste proiectii financiare, atasate ca anexe. Asigura-te ca aceste informatii se vor regasi si explicate in document. Explica nevoile tale financiare si ce se va intampla efectiv cu banii. Nu este suficient sa previzionezi veniturile si cheltuielile.
 
- Previziuni de sus in jos
 
Planul trebuie sa contina pasi mici si siguri. Daca vei previziona o crestere magnifica atunci aceasta nu prezenta incredere. Vanzarile trebuie previzionate bazandu -te pe ipoteze detaliate.
 
- Se previzioneaza asteptari prea mari de la piata
 
- Se prezinta imaginea in ansamblu
 
Atunci cand prezinti un plan de afaceri trebuie sa existe detaliate toate informatiil e care il pot ajuta pe investitor sa ia o decizie. Asta o sa te ajute si pe tine sa fi eficient. Asa ca nu prezenta in plan doar o imagine de ansamblu.

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
- Se pune o baza prea mare in canalele de vanzare
 
Va trebui sa apelezi la o gama larga de canale d e vanzare, de la proprii vanzatori pana la alte canale de distributie. Trebuie sa se vada in plan ca esti pregatit si pentru timpi morti sau orice alte probleme subite.
 
- Nu se evidentiaza punctele cheie
 
Trebuie sa comunici cat mai rapid aceste puncte ch eie. Investitorii sunt in general interesati de previziunile de vanzare, echipa de management si alte astfel de detalii. Ai grija sa le gaseasca repede in planul tau, altfel va fi ca si cum ar trebui sa caute acul in carul cu fan si nu vor fi dispusi sa fa ca asta.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afaceregreseli in businessgreseli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

3 greseli elementare in contractul de finantare

de Codrina Laiu
03 Iun 2016
Pentru a va bucura de finantarea afacerii, evitati greselile elementare de argumentare, de calcul si estimare. Periodic, sumele necesare pentru...

Vrei rapid finantare? Nu face aceste greseli in planul tau de afaceri!

de Marinache Horia Cristian
22 Mai 2015
Chiar si cel mai documentat plan de afaceri poate avea goluri serioase. Finantatorul poate vedea ca unele proiecte sunt departe de realitate, altele...

Planul de afaceri - Greseli in realizarea bugetului

de Codrina Laiu
06 Feb 2015
Bugetul este o parte sensibila a proiectului de finantare, iar multor solicitanti le sunt respinse proiectele din cauza greselilor efectuate in...

Aveti un plan de afacere?

de Dragos Craciun
16 Ian 2015
Orice initiativa mai importanta ar trebui sa aiba in spate un plan in care sa fie stabilit modul de actiune, resursele necesare, intentiile de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]