Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idei de afaceri profitabile - Faceti bani cu o covrigarie
Iata o afacere care rezista si in cele mai acute perioade de criza economica. Aceasta afacere este simplu de demarat, nu necesita investitii initiale mari si aduce profituri in mod rapid pentru oamenii de afaceri dispusi sa intre in acest domeniu. Covrigii se vand oricand, indiferent de sezon si nu au o anumita categorie de consumatori pe care sa o vizeze.
Intr-adevar, oricine cumpara covrigi. Sunt ieftini si gustosi si reprezinta o idee de afaceri excelenta. Haideti sa vedem avantajele majore care decurg din aceasta afacere.Cererea pentru acest produs – covrigul – fiind tot mai mare, piata a evoluat si in locul simigeriilor traditionale, cu cuptoare din caramida, s-au deschis covrigarii moderne, care produc covrigii pe banda, astfel incat trecatorii sa-i gaseasca oricand calzi. Succesul noului tip de covrigarie a facut ca astfel de investii cu avans mic de pornire sa apara si in mediul rural, cu precadere in centrele de comuna.
Oportunitatea acestei afaceri este data de cererea foarte mare de covrigi, cerere care va continua mai mult ca sigur si in anii urmatori, fara schimbari majore in privinta gusturilor consumatorilor (atat din punct de vedere calitativ, cat si ca diversificare a ofertei). Vad bun, covrigi gustosi si aspectuosi, pret competitiv – iata factorii de care depinde reusita.
In prezent, cam la toate chioscurile unde se vand covrigi calzi este coada, iar coada inseamna o modalitate foarte eficienta pentru atragerea clinetilor. Acesti clienti sunt foarte numerosi si vin din absolut toate categoriile sociale si de varsta, deoarece produsul este ultra-cunoscut si beneficiaza de cateva avanataje cu greutate - prospetimea si consumul foarte comod. Producatorii de covrigi pot sta linistiti in privinta clientelei.
Inainte de demararea afacerii, trebuie sa faceti un mic studiu de piata pentru a vedea daca in zona unde aveti dvs spatiul exista si alte covrigarii. In functie de rezultatul cercetarii, va trebui sa va orientati oferta: fie faceti acelasi tip de covrigi, la pret asemanator sau chiar mai mic, fie va orientati si spre alte produse pentru a oferi ceva in plus clientilor din zona. In ambele situatii, o conditie esentiala o constituie calitatea produselor si a servirii.
Dupa punerea la punct a acestei minime strategii de piata, urmeaza sa stabiliti de unde va procurati materiile prime, in principal faina. Covrigii se prepara cu ajutor catorva ingrediente simple: faina, sare, ulei, apa, susa si mac. Este esential sa va gasiti unul sau doi furnizori seriosi, care sa va aprovizioneze in mod regulat si cu care sa incheiati un contract avantajos in ceea ce priveste pretul, dat fiind ca veti fi un client permanent.
In planul dvs trebuie sa intre si tipurile de echipamente cu care veti lucra. Daca este un loc cu vad, nu de putine ori, se va intampla sa nu mai faceti fata solicitarilor, astfel incat se formeaza cozi in fata covrigariei. In plus, o parte dintre cei care stau la coada cumpara in cantitati mai marti, pentru colegi de serviciu sau de scoala, pentru astfel de locuri aveti nevoie de echipamente de capacitati mai mari, unde covrigii ies pe banda rulanta din coptoare.
Iata, pe scurt, care sunt pasii necesari pentru autorizarea unei covrigarii, gogoserii, patiserii etc.:
1. Infiintarea firmei la Registrul Comertului.
2. Inregistrarea punctului de lucru prin eliberarea Certficatului constatator cu activitatile ce se vor desfasura in spatiul respectiv.
3. Obtinerea autorizatiilor sanitare si sanitar-veterinare.
4. Obitnerea autorizatiilor PSI. Se intocmeste documentatia tehnica si se depune dosarul la instituitiile abilitate legal sa elibereze autorizatiile de functionare.
5. Obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de primari.
Afacerea de deschidere a unei covrigarii nu este un proiect dificil si merita toata atentia celor care isi doresc profituri substantiale si stabile. Aveti nevoie de o buna prospectare a pietei, o gestiune atenta a resurselor financiare si umane si mai ales de o reteta excelenta de preparare a covrigilor.
Cititi aici mai multe informatii utile pentru demararea si administrarea acestei afaceri!
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaModel de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit