Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Libris devine independenta energetic. Investitie de 300.000 euro in panouri fotovoltaice

de Bianca Tila 15 Sep. 2022 952
Libris devine independenta energetic. Investitie de 300.000 euro in panouri fotovoltaice
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Libris detine la Brasov cel mai mare depozit de carte din Romania, dedicat unei librarii online. Acesta are o suprafata de 5.000 mp si o capacitate de stocare de peste 1 milion de carti, potrivit unui comunicat de presa transmis Bursa.

Compania investeste in dezvoltarea tehnologiilor, astfel va transforma depozitul intr-unul verde, prin implementarea a 835 de panouri fotovoltaice dispuse pe o suprafata de 4.000 mp. Se estimeaza o productie anuala de 330.000 Kwh. Peste 95% din nevoia anuala de consum va fi asigurata cu ajutorul sistemului propriu de productie a energiei.
 
Printre aspectele sustenabile ale companiei se numara si colectarea selectiva, modificarea ambalajelor, renuntarea la banda adeziva, implementarea livrarii coletelor la lockere si puncte de colectare. Libris continua actiunile de dezvoltare sustenabila si prin implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Acestea vor fi dispuse pe intreaga suprafata a acoperisului depozitului de la Brasov, respectiv 4.000 mp. Astfel, cele 835 de panouri fotovoltaice acopera aproape integral nevoia de consum a depozitului, productia de energie anuala fiind estimata la 330.000 Kwh.
 
"Inca din etapa de constructie a depozitului, am gandit structura acoperisului pentru a putea sustine un sistem de panouri fotovoltaice. Constructia sustenabila a depozitului a fost un obiectiv foarte important pentru noi, si vorbim aici despre echipamente eficiente din punct de vedere energetic, termoizolatie, parcare pentru biciclete, spatiu verde si multe altele. 

Drumul spre un depozit verde de carte continua prin montarea panourilor fotovoltaice, un sistem de productie a energiei practic, ecologic si eficient", a precizat Laura Teposu, CEO Libris.ro.
 
Principalele aspecte luate in calcul de companie au fost analiza de cost, identificarea potentialului solar al acoperisului, eficientizarea consumului, alegerea unui kit adaptat nevoilor sale si achizitionarea panourilor fotovoltaice de la un furnizor autorizat si mentenanta periodica.
 
Libris are ca partener in executia sitemului fotovoltaic pe Promelek, furnizor cu experienta de peste 25 de ani in domeniul instalatiilor si echipamentelor electrice. De asemenea, Promelek se numara printre primii in implementarea tehnologiei smart in Romania.
 
Sistemul fotovoltaic pe care Libris l-a ales a necesitat o investitie de 300.000 de euro. Proiectul a fost implementat in aceasta vara, potrivit comunicatului.
 
"Avand in vedere volatilitatea ridicata a pietei energiei clasice, unde costurile de tranzactionare au o crestere accelerata, panourile fotovoltaice ne ofera stabilitate si predictibilitate. Am ales sa sustinem integral investitia din resurse proprii si estimam ca va fi amortizata in maxim 5 ani, avand in vedere independenta energetica pe care am castigat-o. Am avut in vedere accesarea facilitatilor de finantare, dar am preferat sa ne miscam mai agil si sa realizam proiectul in aceasta vara, pentru ca sistemul sa fie functional cat mai rapid - a mai precizat Laura Teposu", scrie Bursa.
 
In ceea ce priveste panourile fotovoltaice montate, acestea sunt mono-cristaline si asigura o eficienta mare in cazul radiatiei solare. De asemenea, au o putere masurata de 328kw, eficienta de 21% fiind orientate spre Sud, cu inclinatia de 13 grade, conform comunicatului.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: librispanouri fotovoltaicepromelekenergie verde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]