Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mituri si realitati in proiectarea unui plan de afaceri!
Proiectarea unui plan de afaceri ramane unul dintre cele mai importante procese pe care putem miza pentru a ne atrage sanse sporite de succes in afaceri. Este, in mod real, instrumentul fara de care nu avem cum sa indeplinim numeroase procese decisive pentru buna functionare a unui business serios.
Iata si cateva mituri si realitati in procesul de proiectare a unui plan de afaceri, conform PowerHomeBiz:1. Un plan de afaceri este destinat doar start-up-urilor. Fals. Un plan de afaceri este esential si cand dorim sa ne dezvoltam afacerile si cand dorim sa o vindem sau sa cooptam un partener de afaceri.
2. Un plan de afaceri trebuie sa fie cat mai detaliat. In realitate, fiecare afacere vine cu necesitatile si cerintele ei proprii si are nevoie de un plan de afaceri de doua pagini sau de unul de patru zeci de pagini.
3. Un plan de afaceri trebuie sa puna accentul pe idei si concepte, nu pe oameni. Fals! Planurile de afaceri de succes trebuie sa scoata in evidenta factorul uman si sa arate cum vor contribui specialistii la succesul intregii afaceri.
4. Planul de afaceri trebuie proiectat doar de persoana care lanseaza afacerea. In realitate, pot contribui si consultantii, expertii, specialistii care cunosc afacerea la un nivel profund.
5. Planul de afaceri trebuie sa urmeze un format anume, indiferent de industria in cadrul careia se opereaza. In realitate un plan de afaceri va prelua formatul care se potriveste industriei, nisei sau sub-nisei ocupate.
6. Optimismul ar trebui sa fie mai presus de realism. Fals! Este nevoie de o doza puternica de optimism insa daca nu privim lucrurile in mod realist nu avem cum sa realizam un plan de afaceri care sa functioneze in realitate, ci doar in vis!
7. Un plan de afaceri este proiectat doar cand o companie are nevoie de resurse banesti. In realitate, un plan de afaceri este proiectat, in primul rand, cu scopul organizarii si conducerii cu succes a unei afaceri. Planul de afaceri ne ajuta sa cooptam parteneri de afaceri, sa obtinem autorizatii si avize, sa ne dezvoltam afacerile sau sa incercam sa luam o noua directie strategica.
Articole conexe
5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaPlan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit