Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere mai putin obisnuita: crearea unui prototip desemnat vanzarii

de Andrioae Ruxandra 25 Iul. 2014 3431
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este minunat sa iti materializezi ideile in produse pe care le poti vedea si pe care le poti atinge. Crearea unui prototip implica o versiune tri-dimensionala a ideii tale. Este un moment important pentru tine, pentru ca, in final, ideile tale sunt transformate in realitate.

 
Crearea unui prototip iti permite sa produci o versiune fizica a produsului si sa detectezi orice greseala care trebuie schimbata in cazul designului sau. Este simplu sa desenezi un produs pe hartie, dar nu este atat de simplu sa descoperi si sa modifici greselile. Mai mult, crearea unui prototip te ajuta sa iti alegi materialele care iti vor reduce costul productiei; poti testa materiale diferite si sa le pastrezi pe cele mai acceptabile ca pret. 
 
Este simplu sa convingi oamenii sa iti fie parteneri de afaceri cand ai ce sa le prezinti, pentru ca oferi o nota de seriozitate afacerii tale. 
 
Iata 9 pasi care te vor ghida pentru a crea si a vinde prototipul:
 
1. Creeaza schita produsului – In primul rand, trebuie sa fii clar in legatura cu ceea ce intentionezi sa cumperi. Trebuie sa identifici problema pe care trebuie s-o rezolvi si modul in care o vei rezolva. De asemenea, este esential sa identifici obstacolele care iti stau in cale si felul in care le poti depasi. Alt lucru pe care trebuie sa-l identifici la acest nivel este nisa in care vei activa. Pentru cine vei crea produse? Cui se adreseaza produsele tale? Vei avea profituri mari sau profituri mici? Este important sa poti raspunde la aceste intrebari, pentru ca, in functie de aceste detalii, afacerea va functiona sau nu.
 
2. Elaboreaza-ti ideea – Toate ideile se formeaza in minte, ca apoi sa se transforme in ceva tangibil; deseneaza schita produsului tau. Trebuie sa te gandesti la forma si dimensiunile produsului, la textura, culoare si alte detalii ale produsului. Chiar daca nu ai talent la desen, poti gasi un software prin care sa poti crea schita. Poti apela la serviciile unui programator pentru a te ajuta sa-ti dezvolti produsul la nivel grafic, dar ai grija ca ideea ta sa nu fie furata.
 
3. Selecteaza-ti materialele – Materialele pe care le alegi sunt foarte importante. Nu face greseala sa folosesti unele ieftine si inferioare din punct de vedere calitativ. Ar trebui sa folosesti cele mai bune materiale pe care le poti gasi.
 
4. Decide-te asupra metodelor de productie – Depinde de tine modul in care produsele vor fi produse si asamblate, daca vor fi asamblate manual sau cu ajutorul aparatelor. Trebuie sa alegi procesul de productie care sa iti ofere produsul la un nivel calitativ superior.
 
5. Creeaza prototipul in stare fizica – Poti pune laolalta toate schitele si transforma-le intr-un produs fizic.
 
6. Transforma schita – Cand ai terminat cu stadiul productiei initiale, poti analiza eventualele erori si aspectele pe care trebuie sa le schimbi.
 
7. Decide pretul produsului – Dupa ce ai investit in crearea prototipului, acesta este pasul in care te vei gandi la roadele muncii tale. Va trebui sa stabilesti doua tipuri de preturi: unul pentru vanzarea en-gros si altul pentru vanzarea la bucata.
 
8. Vanzarea produsului - Iti poti vinde prototipul daca doresti, dar cel mai important este sa stabilesti aspectul acestuia, sa-l fotografiezi si sa-l faci cunoscut pe internet. Prin vanzarea prototipului vei avea o imagine clara a felului in care produsul va supravietui pe piata de afaceri in momentul in care va fi produs. Poti crea un site pentru produsul tau si poti sa folosesti instrumentele SEO pentru a avea trafic pe site si, ulterior, vanzari. 
 
9. Promovarea produsului – Cu cat iti promovezi mai mult produsul, cu atat mai mult succes vei avea. Exista sute de feluri in care iti poti promova produsul: prin participarea la expozitii de afaceri sau evenimente in cadrul carora iti poti arata ingeniozitatea, pe internet si mai ales prin retelele de socializare.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afacerivanzariprototipafaceri prototip

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]