Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O scurta introducere in arta realizarii unui plan de afaceri de milioane!

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Realizam ca planificarea, desi poate parea fioroasa, devine cel mai bun prieten al nostru. In fapt, este mai mult decat un prieten. Este un veritabil aliat...

Este aliat impotriva falimentului, aliat impotriva pierderilor de orice natura (nu doar financiara, ci si de imagine si de valoare), aliat impotriva devansarilor din partea competitorilor nostri.

Vedem clar faptul ca atunci cand avem alaturi un plan de afaceri imbatabil, afacerile nu au cum sa mearga decat bine. In fond, o functie principala a planului de afaceri este sa acorde afacerii toate sansele de a valorifica cu succes maxim toate resursele financiare si non-financiare rulate!

In principiu, realizarea unui plan de afaceri incepe de la  viziunea care ne calauzeste catre succes. Stabilim clar unde ne dorim sa ajungem, cat de rapid vrem sa o facem, pe cine ne bazam si care sunt regulile jocului, adica acele legi, principii si conditii pe care le vom respecta pe tot parcursul drumului, indiferent cat de anevoios devine.

Cateva astfel de legi, care ar trebui sa se regaseasca la baza oricarui plan de afaceri:

1. Indiferent cat de tentant pare sa am produse pe baza rulanta, nu voi ceva din nivelul de calitate pe care il ofer clientului in schimbul pretului stabilit. Multi antreprenori vor "ciupi" de ici, de colo. La final, raman cu o anumita suma baneasca in conturi si cu o uriasa gaura in imagine. Nu are rost sa va spunem ca nu merita sa faceti rabat de la calitate. Pretul pe care il veti plati va fi unul greu de suportat.

2. Ma voi asocia doar cu profesionisti cu reputatie buna. Merele putrede le strica si pe cele din jur.

3. Imi voi pretui angajatii cum se cuvine si stiu ca daca voi avea profit mare, acest lucru se va datora faptului ca ofer salarii bune!


In mare, planul de afaceri reprezinta cartea cartilor in care veti regasi marele secret pentru succesul afacerii pe care doriti sa o puneti pe picioare. Daca este realizat in mod corect, planul de afaceri va scoate singur la iveala acele actiuni pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a ajunge sa va atingeti obiectivele in timpul stabilit.

Evident, planul de afaceri necesita continua imbunatatire, continua finisare. NU il lasati sa zaca intr-un sertar din dulapul pe care il deschideti doar o data pe an. Mergeti in fiecare saptamana la planul de afaceri si modificati-l in conformitate cu schimbarile prin care trece afacerea dvs. La final, veti realiza ca ati scris o adevarata carte de istorie care nu doar ca sigur consemneaza tot ce s-a intamplat, dar va da si indicii a ceea ce urmeaza sa se intample.


Mult succes in realizarea unui plan de afaceri solid!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: plan de afaceriplan afaceriafacereplanificare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]