Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice

de Bianca Tila 19 Sep. 2022 1023
OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice in 110 statii de alimentare OMV si Petrom din intreaga tara. Compania isi continua investitiile din cadrul programului care a insumat aproximativ 3 milioane de euro, pana in prezent, potrivit unui comunicat de presa remis Bursa.

Numarul statiilor dotate cu panouri fotovoltaice va creste la 150 de unitati, pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, pana la aproximativ 30% din reteaua de statii OMV si Petrom din Romania vor avea panouri fotovoltaice.
 
In ceea ce priveste productia anuala, se estimeaza ca panourile fotovoltaice vor fi de 2.700 MWh. Energia acumulata este echivalenta cu necesarul a 1.500 de apartamente. De asemenea, energia electrica produsa cu ajutorul noii investitii acopera 25% din consumul unei statii de alimentare.
 
"Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie ca vorbim de operatiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispozitia clientilor nostri. 
 
Instalarea panourilor fotovoltaice permite retelei noastre de retail sa faca un pas inainte in aceasta directie. Obiectivul nostru este ca, pana in 2025, jumatate din intreaga retea de statii a OMV Petrom din Romania sa fie statii - solare -, cu un consum redus de energie", a declarat Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing.
 
Compania si-a propus sa atinga neutralitatea emisiilor de carbon pentru operatiunile proprii pana in 2050. De asemena, OMV Petrom doreste sa contribuie la procesul de decarbonare a clientilor sai. In acest sens, compania investeste 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro pana in 2030 pentru a genera noi proiecte de emisii de carbon reduse si zero. Acesta este cel mai complex plan de investitii private din sectorul energetic romanesc.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: omv petrompanouri fotovoltaicesectorul energeticinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Libris devine independenta energetic. Investitie de 300.000 euro in panouri fotovoltaice

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Libris detine la Brasov cel mai mare depozit de carte din Romania, dedicat unei librarii online. Acesta are o suprafata de 5.000 mp si o capacitate...

4 tipuri de proiecte de investitii in afaceri

de Teo Manole
22 Apr 2015
Inainte de a incepe evaluarea unui proiect, este important sa stabiliti ce fel de proiect este acesta pentru a aplica instrumentele de decizie...

Planul de afaceri pentru atragerea investitiilor

de Silviu Marian Banila
09 Oct 2020
Principalul scop al unui plan de afaceri este atragerea investitiilor. Acesta trebuie sa cuprinda o sumedenie de factori, care, trecuti cu vederea,...

Proiecteaza un plan de afaceri care sa atraga investitii serioase!

de Ilinca Dobrescu
05 Sep 2012
Orice plan de afaceri se poate transforma intr-o excelenta unealta de .... castigat fonduri banesti. Si adevarul este ca nu orice plan de afaceri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]