Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata crypto este in scadere, investitorii pierd sume importante

de Bianca Tila 13 Mai. 2022 2437
Piata crypto este in scadere, investitorii pierd sume importante
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru prima oara in 16 luni, Bitcoin a scazut cu 26.000 de dolari pe fondul unei vanzari mai ample de criptomonede care a sters 200 de miliarde de dolari din intreaga piata, intr o singura zi, relateaza CNBC. Investitorii se tem ca Luna Foundation Guard vinde o mare parte din detinerile sale de bitcoin pentru a-si sustine stablecoin-ul aflat in dificultate.

Bitcoin a inregistrat scaderi de pana la 25.919,33 dolari, potrivit Bitstamp. Este prima data cand criptomoneda a coborat sub nivelul de 27.000 de dolari din 26 decembrie 2020. De atunci, criptomoneda si-a redus pierderile si a fost tranzactionata ultima data la 28.291,48 de dolari.
 
A doua cea mai mare moneda digitala este Ether, care a scazut pana la 1.719,73 dolari pe moneda. Tokenul a scazut sub pragul de 2.000 de dolari din iulie 2021, fiind prima data cand se intampla asa ceva. Ether a scazut ultima data cu aproximativ 11%, avand un pret de 1.936,07 dolari.
 
Pietele bursiere s-au prabusit, lucru ce ii face pe investitori sa se retraga. Maximele atinse in timpul pandemiei de coronavirus au scazut din cauza temerilor legate de cresterea preturilor si de deteriorarea perspectivelor economice. Preturile bunurilor si serviciilor au urcat cu 8,3% in aprilie, aspect ce depaseste asteptarile analistilor si este aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, conform datelor privind inflatia din SUA.
 
TerraUSD (UST) s-a prabusit la mai putin de 30 de centi, zdruncinand increderea investitorilor in asa-numitul spatiu financiar descentralizat.
 
Stablecoins functioneaza precum niste conturi bancare ale lumii criptografice abia reglementate. Persoanele ce aleg sa investeasca in monede digitale apeleaza adesea la aceste criptografice pentru siguranta in perioadele de volatilitate pe piete. In ceea ce priveste TerraUSD, aceasta a avut dificultati in mentinerea unei valori stabile, din cauza detinatorilor care au fugit in masa. De asemenea, aceasta criptomoneda este un stablecoin algoritmic ce se sustine de cod si nu de numerarul pastrat in reverza.
 
Joi dimineata, UST se tranzactiona cu aproximativ 54 de centi, fiind inca mult sub nivelul de 1 dolar pe care urma sa il atinga. Un alt token Terra care are un pret variabil si este menit sa absoarba socurile de pret ale UST este Luna. De asemenea, a pierdut 97% din valoarea sa in 24 de ore, ultima valoare fiind de doar 5 centi, chiar mai putin decat UST.
 
Investitorii sunt ingrijorati de implicatiile pentru bitcoin. Luna Foundation Guard a adunat o gramada de bitcoin de mai multe miliarde de dolari pentru a ajuta la sustinerea UST in vremuri de criza. Teama ca Luna Foundation Guard ar putea vinde o mare parte din detinerile sale de bitcoin pentru a-si sustine stablecoin-ul aflat in dificultate, ii face pe investitori sa se retraga. Piata crypto prezinta riscuri, mai ales cand se vorbeste de bitcoin care in sine este un activ incredibil de volatil.
 
Luna Foudation Guard este un fond infiintat de creatorul Terra, Do Kwon. 
 
Consecintele prabusirii Terra au condus spre temeri privind  contagiune a pietei. Tether, cel mai mare stablecoin din lume, a scazut sub nivelul de 1 dolar, ajungand la un moment dat la 95 de centi. Economistii se tem de multa vreme ca Tether ar putea sa nu dispuna de cantitatea necesara de rezerve pentru a-si sustine blocajul in dolari in cazul unor retrageri masive.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: criptomonedepiata cryptobitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]