Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Piciul tau are ADHD? Iata cum poti tu sa il ajuti!
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) reprezinta o tulburare ce afecteaza 3-5% dintre copii si mai ales baietii. Afectiunea se manifesta inainte de implinirea varstei de 7 ani si cateva simptome raman de baza in depistarea ei la timp.
Iata cateva dintre simptomele principale in ADHD:3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
1. Hiperactivitate
Copii hiperactivi se misca neincetat. Sunt plini de energie, insa nu acea energie normala pentru orice pusti distrat. Copilul hiperactiv se catara, alearga, sare, vorbeste excesiv si neclar, ilogic. Mai mult, cel mic trece rapid de la o activitate la alta.
2. Impulsivitate
Copilul intrerupe conversatiile, loveste alti copii, nu are rabdare sa astepte la rand la cumparaturi, la tobogan si nu numai.
3. Deficit de atentie
Cel mic are dificultati in a se organiza, nu asculta si nu urmeaza instructiuni, nu respecta reguli de baza, se concentreaza greu si pentru perioade foarte scurte de timp. Mai mult, uita de teme, pierde lucruri si este usor distras de sunete sau de actiunile celor din jur.
Desigur, acum nu este o cale viabila sa regasim cateva simptome in caracterul celor mici. Este intotdeauna ca un specialist sa il consulte pe cel mic si sa va ofere un diagnostic clar.
Iata ce spun specialistii din domeniu, cu privire la ADHD:
"Pentru un copil cu ADHD, sunetele, imaginile si gandurile se schimba cu repeziciune, precum scenele dintr-un film derulat pe “repede-inainte”. El nu se poate concentra, sare de la o activitate la alta, este intr-o continua agitatie incat, adesea, nici nu observa ca persoana de langa el ii vorbeste…
Un copil cu ADHD nu reuseste sa stea linistit, sa isi propuna sa faca ceva, sa duca lucrurile la bun sfarsit, sa asculte de solicitarile parintilor sau chiar sa fie complet constient de ceea ce se intampla in jurul lui.
In unele situatii se intampla insa sa actioneze normal, exact ca si ceilalti copii, ceea ce ii determina pe parinti si pe invatatori sa creada ca el, copilul, detine controlul asupra propriului comportament. Nimic mai gresit: aceste episoade de normalitate sunt imprevizibile si il iau prin surprindere chiar si pe copil."
Iata o serie de aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand celui mic i sa pus diagnosticul de ADHD. Nu este capatul lumii si nu trebuie sa privim acest eveniment ca pe unul catastrofal. Ce putem noi, ca parinti, sa facem este sa ne asiguram ca ne-am inarmat cu toate cunostintele care ne ajuta sa trecem cu bine prin aceasta afectiune, sa o tinem in frau si sa ii limitam efectele.
La urma urmei, invatati nu ne nastem si intotdeauna invatam. Acestui scop serveste si ghidul proaspat lansat, "Ghid practic pentru parinti: cum sa-ti ajuti copilul cu ADHD". Va ofera informatii esentiale referitoare la aceasta afectiune, cauzele aparitiei, date statistice, diagnostic, simtome si semne, tratament si terapie, dieta si chiar date referitoare la fundatii si clinici care va pot ajuta!
Aflati mai multe detalii despre acest ghid aici >>> Ghid practic pentru parinti: cum sa-ti ajuti copilul cu ADHD>>>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit