Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de afaceri de succes: 4 lucruri pe care sa nu le omiti!

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri ramane, pentru orice antreprenor, instrumentul esential! Si ce este foarte trist este ca multi afaceristi nu stiu acest lucru. Am intalnit multi antreprenori care si-au demarat afacerile fara un plan de afaceri si multi care le-au abandonat fara sa stie ce este unul. Poate ca acesta a fost si motivul principal pentru care nu au avut niciodata succes.

Pentru cei care stiu ce este un plan de afaceri si de ce este o unealta esentiala, iata cele patru elemente de care sa nu uitam niciodata, patru elemente care ne imbogatesc planul:

1. O analiza puternic augumentata cu privire la audienta-tinta
. In munca noastra intalnim numerosi antreprenori care isi cladesc afaceri si nu reusesc sa ajunga la cote inalte de profitabilitate pentru simplul fapt ca nu au ajuns inca la audienta-tinta cu toata forta! Asa ca asigurati-va ca stiti totul despre consumatorii vostri ideali. Va trebuie oameni cu experienta in munca de cercetare, analize de marketing, studii de piata si nu numai.

2. Banii! Da, pe bani trebuie sa punem accent deosebit. Cati bani intra in afacere si cati bani trebuie sa iasa? Cati bani se pierd si cati bani se pot recupera? Cati bani intra in fiecare proiect si cati bani trebuie sa fie returnati pentru ca amortizarea sa devina realitate si sa conduca spre profitabilitate?

3. Oamenii! Mare accent trebuie sa cada pe oameni, asa ca investiti timp mult si energie serioasa pentru a contura sectiunea in care veti spune totul despre oamenii pe ai caror umeri apasa responsabilitatea de profitabilizare a afacerilor voastre. Descrieti in cel mai mic detaliu ce sarcini revine fiecarui angajat, fiecarui manager, fiecarui director. Doar asa veti stii cine a gresit, unde, din ce cauza, cum se poate remedia problema, cine reprezinta o sursa de pierdere de bani, cine este marul stricat care le poate compromite pe toate celelalte.

4. Concurenta. Concurenta ne da mari batai de cap si acest lucru devine mai grav atunci cand nici nu stim cu cine avem de-a face. Stim ca ne musca din audienta-tinta, insa nu stim din ce directie vine, cand va da urmatoarea lovitura, cu ce forta va lovi, cum sa ne ferim de ea. Imaginati-va ca sunteti intr-o camera complet intunecata si un atacator este alaturi de voi si ca acesta poate vedea totul. Imaginea este terifianta si sansele de succes sunt zero pentru voi!



Mult succes la proiectarea planului de afaceri!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriplanul de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]