Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Plan de afaceri de succes: Tipuri de cheltuieli de inclus in plan
Un plan de afaceri de succes este unealta cea mai utila pentru orice antreprenor si potential antreprenor, fie ca este utilizata pentru atragerea unui investitor, a unui partener, pentru dezvoltare sau pentru conducerea afacerii cu cat mai multa eficienta.
Iata cateva detalii esentiale referitoare la tipurile de cheltuieli pe care trebuie sa punem accentul in cadrul unui plan de afaceri:Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cheltuieli de demarare
In realizarea previziunilor financiar-contabile, investitia de pornire se va calcula conform unor preturi medii practicate pe piata si a unor achizitii medii necesare, si va cuprinde:
Daca nu aveti teren si doriti sa achizitionati unul, special pentru aceasta afacere, va sfatuim sa va orientati spre zone unde este posibil sa va extinde ti pe masura ce afacerea va creste, chiar daca pentru inceput nu ve ti cumpara foarte mult teren. De asemenea, va sfatuimsa apelati la firme specializate care sa va ajute la construirea spatiilor necesare.
Ar fi de preferat sa nu imprumutati foarte multi bani de la banca in primii ani, pentru ca veti avea nevoie de fonduri si banca va cere plata ratei dobanzii, neacceptand nicio scuza pentru neplata la termen. Nu cereti niciun credit inainte de a va asigura ca il veti putea onora, altfel riscati fie ca banca sa va respinga dosarul, fie sa il accepte si sa intrati in incapacitate de plata, banca avand dreptul de a executa garantiile pentru a-si recupera banii.
Cheltuieli de exploatare
Cheltuielile de exploatare cuprind in principal: cheltuielile privind marfurile, cheltuieli cu materiile prime, cheltuieli cu materialele consumabile, cheltuieli din afara (cu energia si apa), cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de ter ti, cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu remunera tiile personalului, cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele etc.
Din punctul de vedere al contabilitatii oficiale, cheltuielile de exploatare sunt cuprinse in contul de profit si pierdere. Totusi, pentru a analiza mai bine aceste cheltuieli, este bine sa le si separati, pentru a avea o imaginemai clara asupra formarii acestora. In tabelele privind cheltuielile de exploatare aflate in continuare am impartit cheltuielile de exploatare in: cheltuieli directe si cheltuieli indirecte.
Cheltuielile directe (numite si cheltuieli de productie) sunt cele utilizate in mod nemijlocit in cadrul procesului de fabricatie, individualizandu-se pe produse omogene, lucrari, servicii, comenzi, loturi, faze de fabricatie si care se includ direct in costul acestora.
Cheltuielile indirecte sunt cele care se includ in costurile de intretinere, telefoane, lumina etc. si sunt in general efectuate in interesul general al conducerii si administratiei firmei, neputand fi identificate si nici repartizate nemijlocit pe produse. Spre deosebire de cheltuielile directe, marime a cheltuielilor indirecte nu variaza proportional cu cresterea sau descresterea volumului de productie, fiind relativ constante.
Astfel, putem imparti cheltuielile indirecte in cheltuieli indirecte variabile (care se modifica intr-o anumita masura in functie de volumul productiei), si cheltuieli indirecte fixe (invariabile, care nu se modifica in raport cu nivelul productiei).
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit