Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de afaceri de succes: Tipuri de cheltuieli de inclus in plan

de Ideideafaceri.ro 02 Iul. 2012 6609
4.33 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri de succes este unealta cea mai utila pentru orice antreprenor si potential antreprenor, fie ca este utilizata pentru atragerea unui investitor, a unui partener, pentru dezvoltare sau pentru conducerea afacerii cu cat mai multa eficienta.

Iata cateva detalii esentiale referitoare la tipurile de cheltuieli pe care trebuie sa punem accentul in cadrul unui plan de afaceri:

Cheltuieli de demarare

In realizarea previziunilor financiar-contabile, investitia de pornire se va calcula conform unor preturi medii practicate pe piata si a unor achizitii medii necesare, si va cuprinde:

Daca nu aveti teren si doriti sa achizitionati unul, special pentru aceasta afacere, va sfatuim sa va orientati spre zone unde este posibil sa va extinde ti pe masura ce afacerea va creste, chiar daca pentru inceput nu ve ti cumpara foarte mult teren. De asemenea, va sfatuimsa apelati la firme specializate care sa va ajute la construirea spatiilor necesare.

Ar fi de preferat sa nu imprumutati foarte multi bani de la banca in primii ani, pentru ca veti avea nevoie de fonduri si banca va cere plata ratei dobanzii, neacceptand nicio scuza pentru neplata la termen. Nu cereti niciun credit inainte de a va asigura ca il veti putea onora, altfel riscati fie ca banca sa va respinga dosarul, fie sa il accepte si sa intrati in incapacitate de plata, banca avand dreptul de a executa garantiile pentru a-si recupera banii.

Cheltuieli de exploatare
Cheltuielile de exploatare cuprind in principal: cheltuielile privind marfurile, cheltuieli cu materiile prime, cheltuieli cu materialele consumabile, cheltuieli din afara (cu energia si apa), cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de ter ti, cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu remunera tiile personalului, cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele etc.

Din punctul de vedere al contabilitatii oficiale, cheltuielile de exploatare sunt cuprinse in contul de profit si pierdere. Totusi, pentru a analiza mai bine aceste cheltuieli, este bine sa le si separati, pentru a avea o imaginemai clara asupra formarii acestora. In tabelele privind cheltuielile de exploatare aflate in continuare am impartit cheltuielile de exploatare in: cheltuieli directe si cheltuieli indirecte.

Cheltuielile directe (numite si cheltuieli de productie) sunt cele utilizate in mod nemijlocit in cadrul procesului de fabricatie, individualizandu-se pe produse omogene, lucrari, servicii, comenzi, loturi, faze de  fabricatie si care se includ direct in costul acestora.

Cheltuielile indirecte sunt cele care se includ in costurile de intretinere, telefoane, lumina etc. si sunt in general efectuate in interesul general al conducerii si administratiei firmei, neputand fi identificate si nici repartizate nemijlocit pe produse. Spre deosebire de cheltuielile directe, marime a cheltuielilor indirecte nu variaza proportional cu cresterea sau descresterea volumului de productie, fiind relativ constante.

Astfel, putem imparti cheltuielile indirecte in cheltuieli indirecte variabile (care se modifica intr-o anumita masura in functie de volumul productiei), si cheltuieli indirecte fixe (invariabile, care nu se modifica in raport cu nivelul productiei).


Tags: plan de afaceriplan afaceriafacericheltuielicheltuieli plan de afacericheltuieli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]