Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de afaceri: Necesitatea delegarii pentru afaceri profitabile

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi manageri si detinatori de afaceri evita sa delege sarcini si responsabilitati. In acest sens, afacerile au de suferit foarte mult si timp pretios din agenda superiorilor se pierde din cauza lipsei dorintei de a delega, din teama ca o sarcina nu ar putea fi dusa la bun sfarsit decat de o singura persoana si de nimeni altcineva. Planul de afaceri trebuie realizat in functie de modul in care sarcinile vor fi delegate si acest aspect hotaraste in mare masura succesul din afaceri.

Multe persoane se tem sa delege sarcini si apoi sa fie nevoiti sa mai piarda timp pentru munca de revizuire, pentru evaluare si corectare. Adevarul este ca multe persoane delegate cu anumite responsabilitati sunt pasibile de greseli la inceput. In timp, aceste perioade de munca si corectiile necesare vor elibera terenul de lucru si sarcinile vor fi indeplinite in maniera potrivita.

Managerii si detinatorii de afaceri se pot, astfel, concentra pe aspecte ale afacerii care le necesita prezenta intr-o masura mai mare, pe aspecte ale afacerii care detin o importanta sporita.

Unii manageri considera delegarea sarcinilor si ca pe o tehnica defectuoasa prin intermediul careia vor pierde controlul afacerilor pe care le detin si pe care nu le vor mai conduce in aceeasi masura si cu aceeasi apropiere ca atunci cand se ocupau in totalitate de toate aspectele care le privesc. Aceasta abordare este si ea gresita si delegarea trebuie privita ca o strategie prin care se maximizeaza, prin care se intensifica performanta si eficienta cu care se lucreaza.

Sarcinile pot fi automatizate, replicate dupa o tehnica bine pusa la punct si supervizate in totalitate. Controlul afacerilor nu se pierde, ci doar se despart anumite aspecte ale afacerii in domeniile in care este necesar un nivel de expertiza din partea unor specialisti, unor profesionisti.

Secretul unei delegari optime este fundatia. Delegarile trebuie organizate in mod sistematic, intr-un mod bine planificat. De la radacini, de la sursa, daca doriti, informatia trebuia sa mearga in directia potrivita si sa se comunice exact care sunt asteptarile si care este maniera in care se doreste rezolvarea sarcinilor delegate. Din acest punct putem vorbi despre o harta a firmei, a companiei care promite un nivel optim de functionalitate si eliberare de performanta de top.




Tags: delegaredelegaridelegari afaceriplan de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]