Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Plan de afaceri pentru deschiderea unui restaurant
Un plan de afaceri raspunde unor scopuri si obiective numeroase si de o complexitate variabila. Un plan de afaceri poate aduce un partener de afaceri, un investitor, un furnizor exclusiv si nu numai. Pentru cei care doresc sa isi deschida un restaurant, exista anumite aspecte de care trebuie sa tina cont in proiectarea unui plan de afaceri eficient.
Iata elementele esentiale care trebuie sa intre in alcatuirea unui plan de afaceri cat mai corect:Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
1. Audienta-tinta. In componenta unui plan de afaceri cat mai eficient pentru conducerea unui restaurant trebuie sa existe cat mai multe detalii referitoare la audienta-tinta si la caracteristicile consumatorilor ideali. Un restaurant de succes se adreseaza unei audiente clar delimitate. Stabiliti ce venituri detin consumatorii ideali, ce preferinte culinare ii caracterizeaza, ce ambianta prefera, care sunt aspectele care ii determina sa va aleaga localul.
2. Viziune. Viziunea este esentiala pentru orice plan de afaceri perfect functional. Un restaurant de succes trebuie sa imbine in mod optim elementele de meniu cu cele de decor si ambianta, cu muzica si modul de servire al clientilor.
3. Planificare financiara. Un restaurant reprezinta o afacere extrem de complexa. Procesul de proiectare a unui plan de afaceri viabil pentru conducerea unui restaurant poate avea nevoie chiar si de cateva luni pentru finalizare. Elementele de ordin financiar sunt esentiale pentru a va asigura profitabilitate rapida si de lunga durata. Stabiliti diverse scenarii bazate pe numarul de clienti pe care il estimati pentru servire zilnica, numarul de mese servite, valoroarea aproximativa a unei comenzi, nivelul cheltuielilor pentru sustinerea afacerii panala pragul de rentabilitate.
4. Plan de marketing. Niciun produs si niciun serviciu nu au sanse sa aduca incasari consistente fara eforturi sustinute de promovare. Acelasi caz apare si in situatia unei afaceri cu un restaurant. Un plan de afaceri corect trebuie sa detina toate informatiile referitoare la strategiile de marketing si advertising care vor asigura vizibilitate sporita afacerii.
Mai multe detalii aflati din lucrarea "Propriul meu plan de afacere" >>
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit