Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planificarea resurselor umane si obiectivele de resurse umane

de Ilinca Dobrescu 20 Nov. 2011 5274
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru microintreprinderi si intreprinderile mici, aparent aceasta parte nu este necesar sa fie detaliata, deoarece nu exista o structura complexa a firmei. Totusi, indiferent de numarul angajatilor, este vital ca acestia sa participe eficient la dezoltarea firmei.

Planificarea resurselor umane analizeaza cerintele si necesarul de personal si se ocupa de recrutarea, selectia si integrarea personalului si de promovarea performantelor in cadrul firmei pentru atingerea obiectivelor de afaceri ale acesteia.

Fara o planificare serioasa in acest domeniu, nu veti avea o imagine clara a structurii de personal a firmei, care, in fapt, da viata si valoare acesteia, si veti risca sa esuati in planurile dvs daca nu tineti cont de factorul uman.

Planificarea resurselor umane poate fi inclusa in cadrul planificarii generale de afaceri, insa daca firma devine tot mai complicata ca structura si necesitati de personal, este recomandabil sa construiti un plan privind resursele umane separat, mult mai detaliat si doar elementele principale ale acestuia sa fie pastrare in corpul planului de afaceri.

Oricum ar fi insa, planificarea resurselor umane trebuie sa se integreze in planificarea de afaceri, supunandu-se si fiind construita pe baza obiectivelor acesteia din urma.

Obiectivele de resurse umane

Principalul obiectiv al managementului resurselor umane il constituie cresterea performantei activitatilor desfasurate in cadrul firmei, aduca a eficientei cu care o organizatie isi foloseste resursele, urmarindu-se in principal stimularea participarii angajatilor la activitatile din cadrul firmei ( spre exemplu, prin reducerea absenteismului si a fluctuatiilor de personal, precum si prin cresterea sigurantei la locul de munca) si eficacitatea angajatilor ( prin realizarea cu succes a sarcinilor alocate fiecaruia).

Si aici trebuie cuantificate obiectivele. Se pot folosi exprimari procentuale.
Unul dintre obiectivele de resurse umane poate fi reducerea absenteismului la locul de munca cu 10% in fiecare an, timp de 5 ani, sau eliminarea fluctuatiilor de personal ( angajati care isi dau demisia pentru a-si schimba locul de munca).


Tags: obiective de resurse umaneplanificare resurse umaneplanificare afaceriresurse umane

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]