Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri care functioneaza intotdeauna

de Alexandra Popescu 19 Aug. 2014 3089
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De multe ori se intampla ca planurile de afaceri sa nu prinda viata. Multe dintre ele, odata scrise, raman pe raft si aduna praf, iar afacerile se clatina intr-un viitor incert.

Un plan de afaceri traditional este centrat; este un exercitiu care consemneaza tot ceea ce proprietarii de afaceri cred ca pot face.

Conceperea  unui plan de afaceri traditional este, de obicei, determinata de unul dintre urmatoarele ganduri:
1.    Intocmesc  un plan de afaceri, deoarece asta fac majoritatea antreprenorilor cu afaceri de succes.
2.    Am nevoie de un plan de afaceri pentru ca nu am fonduri suficiente ca sa imi finantez afacerea si trebuie sa imprumut bani.

Planurile de afaceri traditionale sunt destul de seci. Ele sunt analitice, puse la punct, urmaresc o structura predefinita – toate semnele distinctive ale unei presupuse afaceri inteligente.

Insa aceste p lanuri de afaceri traditionale nu functioneaza. Un plan corect si anost duce lipsa de pasiune, entuziasm si nu lasa senzatia ca a dat un scop antreprenorului, iar acest lucru poate afecta debutul unei afaceri.  In plus, un plan care incepe cu presupunerea ca este capabil sa captureze toate schimbarile relevante ce se vor intampla in viitor este depasit inainte ca cerneala sa se usuce pe pagina.

Planul de afaceri care va functiona intotdeauna incepe diferit, cu un set distinct de ipoteze de operare. Se porneste de la abordarea centrata pe antreprenorul care initiaza afacerea, cu alte cuvinte, incepe prin a se confrunta cu sentimentele pe care le ai. Nu numai ca acest plan tolereaza schimbarea, dar se bazeaza pe construirea schimbarii ca factor cheie care va mentine pe cel mai bun curs.

Exista un proiect numit „The Dreaming Room”, care desemneaza pasul de  dinaintea planului de afaceri. In The Dreaming Room trebuie sa iti imaginezi afacerile, dar nu din punct de vedere logistic. Mai degraba vizionezi afacerea, bazandu-te pe pasiunea ta pentru ea, pasiunea care te-a determinat sa iei drumul antreprenoriatului. De ce vrei sa o construiesti? Cine va beneficia? Ce va insemna pentru lume? Numai dupa ce ti-ai clarificat aceste lucruri, poti incepe sa redactezi un plan de afaceri in sens traditional.

Planurile de afaceri nu trebuie vazute ca o corvoada si nu trebuie facute doar pentru ca asa trebuie, pentru ca asa fac si altii sau pentru ca asa scrie in cartile de afaceri. Ele trebuie facute pentru a fi puse in aplicare, pentru a pune pe picioare o afacere promitatoare, cu un viitor ce suna si arata bine. Planul de afaceri, ca si afacerea in sine,  presupune  implicare si dedicare. Un plan trebuie facut pentru a fi realizabil, nu pentru a avea un document in plus pe care sa se aseze praful.



Tags: plan de afaceriantreprenori incepatoristart-up

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]