Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri care ni se potriveste?
Planul de afaceri a devenit un instrument fara de care viata antreprenorilor se ingreuneaza cu mult si, deseori, lipsa acestuia ne aduce in imposibilitatea de a ne conduce afacerile, de a atrage sprijinul financiar al expertilor sau sprijinul total al potentialilor parteneri si nu numai. Planul de afaceri vine in tipuri diferite si nu toate ni se potrivesc.
Iata 2 aspecte de care sa tineti cont, aspecte care va vor ajuta sa va lamuriti care este planul de afaceri care vi se potriveste:Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
1. Planul de afaceri poate avea 10-15 pagini si poate servi scopuri precum: o mai buna constientizare a conceptelor unei afaceri si a detaliilor sale de ordin operational. Aceste mini- planuri de afaceri ne ajuta sa coordonam munca intregilor echipe dintr-o companie si sa le ajutam sa isi sincronizeze eforturile pe baza acelorasi detalii.
Este extrem de dificil, daca nu imposibil, sa reusim sa aducem la unison mai multe persoane, mai multi angajati cheie sub aceeasi umbrela de concepte, aspecte importante, idei, obiective, misiuni samd, fara un astfel de plan de afaceri. Acest plan de afaceri poate fi si pasul de inceput pentru un plan de afaceri mai solid sau doar o varianta mai scurta a planului de afaceri principal.
2. Planul de afaceri de prezentare poate avea oricat de multe pagini considerati dvs necesar, iar cifrele cele mai comune ne trimit in intervalul 20-100 de pagini. Unele afaceri sunt mai complexe si au nevoie de planuri de afaceri mai solide, mai bine sustinute de date, de cifre, statistici, pareri, evaluari si expertize, explicatii samd.
Unele afaceri sunt mai simple si vor fi suficiente, in aceste cazuri, planurile de afaceri cu un continut mai redus. Ambele tipuri de planuri de afaceri trebuie sa fie pretabile pentru o buna prezentare a afacerii dvs. Cu alte cuvinte, nu este de ajuns ca in aceste planuri de afaceri sa includem cifre si detalii care ne ajuta sa ne conducem afacerile mai bine, ci este vital sa ne asiguram ca am pus accent pe aspecte care ne scot proiectele in evidenta in forma lor cea mai buna, in forma cea mai potrivita pentru a atrage suportul (financiar, de expertiza, de parteneriat, de autorizatii si licente samd) de care avem nevoie.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit