Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri: Cui este esential, de ce si ce trebuie sa contina?
Planul de afaceri a devenit un element pe marginea caruia se aprind numeroase discutii. La unul dintre poli se afla cei care considera ca planul de afaceri este vital pentru orice fel de afacere si la celalalt pol se afla care vad necesitatea unui plan de afaceri doar pentru obtinerea de investitori, pentru atragerea de capital din randul unor potentiali parteneri de afaceri, pentru cooptarea de experti in echipa si nu numai.
In fapt, planul de afaceri trebuie sa devina o unealta care sa ne ajute pe noi, ca si antreprenori, sa ne organizam gandurile si actiunile, aspiratiile si motivatiile, viziunea pe care incercam sa o transformam in realitate. Planul de afaceri nu trebuie redactat pentru a fi lasat sa zaca pe un raft, intr-un dulap din birou. Planul de afaceri trebuie constituit precum o agenda care sa ne ajute sa luam directia corecta pentru bunul mers al afacerilor noastre.De asemenea, planul de afaceri este esential oricarui antreprenor care stie ca fara o colectie de informatii si date importante referitoare la afacerile sale, sansele sale de succes sunt minime.
Mai mult, expertii ne spun ca un plan de afaceri care sa functioneze in contul afacerilor noastre nu trebuie sa reprezinta o investitie uriasa de bani si de timp. Planul de afaceri trebuie alcatuit de noi, de cei care initiem afacerile sau cu implicarea noastra majoritara. El trebuie sa ne fie intotdeauna la indemana, pentru imbunatatire si folosire constante.
Ce trebuie sa contina un plan de afaceri bine pus la punct? Adaugati sectiuni precum: sumarul executiv, misiunea afacerii, planul financiar si necesitatile adiacente, obiectivele si misiunile pe care le detineti, schema organizationala a personalului, planul de marketing, detalii referitoare la directiile in care doriti sa va dezvoltati afacerile, previziuni si statisctici, riscuri si probleme neprevazute cu procesul lor de solutionare.
>>>Cei care doresc sa isi proiecteze un plan de afaceri corect si cat mai eficient au la dispozitie un ghid realizat de experti din domeniu, ghidul "Propriul meu plan de afaceri".
Articole conexe
5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaPlan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit