Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri: cum descriem produsul sau serviciul in 4 pasi simpli

de Alina Constantinescu 25 Ian. 2018 4309
4.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In timp ce planul de afaceri este esential pentru conducerea unei afaceri, este si ceea ce vor sa consulte bancile in cazul in care aveti nevoie de finantare. Ofera cat mai multe grafice, schite, numere, tabele, etc care sa il ajute pe cel care il citeste avantajele pe care le ofera afacerea ta. Un bun plan de afaceri trebuie sa fie clar, concis si nu mai lung de 25 pagini (plus anexe).

Una dintre cele mai importante parti din realizarea unui plan de afaceri este "Descrierea serviciilor sau a produselor", unde trebuie sa oferi informatii despre modul in care acestea aduc valoarea in domeniul in care vei activa.

Conform Ghidului "Elaborarea unui plan de afaceri" realizat de aippimm.ro, trebuie sa prezinti in detaliu produsele si serviciile pe care vrei sa le realizezi prin afacerea ta, sa fi cat mai convingator si sa demonstrezi ca stii cu adevarat ce vei produce. Prin urmare este de preferat sa atasezi chiar diagrame de realizare sau prototipuri.
 
De asemenea, este esential sa prezinti procesul de productie si mijloacele folosite pentru a realiza produsul sau serviciul tau, sa dai informatii despre echipamentele folosite in activitatea de productie, marimea spatiului de productie, sursele de aprovizionare cu materii prime si materiale, costurile de productie.
 
Asadar, iata, succint, care sunt etapele:
 
1. Descrieti si explicati, in detaliu, tipul de produse/servicii:
 
Prezentarea produsului: caracteristici fizice (marime, forma, culoare, design, capacitati), tehnologia utilizata in producerea/ dezvoltarea lui (materii prime, echipamente, forta de munca, patente etc). 
 
Descrierea serviciului: ce reprezinta, ce nevoi satisface, care sunt materialele si echipamentele necesare prestarii serviciului, etape in procesul de prestare a serviciului, beneficii pentru clienti.
 
2. Prezentati modul in care tehnologiile noi, moderne vor fi utilizate in producerea/ mentinerea/ dezvoltarea produsului/ serviciului.
 
Prezentati sumar fluxul tehnologic actual si principalele utilaje si echipamente utilizate in procesul tehnologic (se vor prezenta principalele activitati necesare de la aprovizionarea cu materie prima pana la vanzarea produselor si echipamentele /utilajele aferente, inclusiv gradul de automatizare al acestora, capacitatea de productie si gradul de incarcare existent). 
 
3. Evidentiati noutatea, calitati/avantaje ale produsului/ serviciului dvs. fata de cel al competitorilor.
 
4. Notati punctele tari ale afacerii (produsului/ serviciului), avantaje oferite fata de competitori.
 



Tags: plan de afacericifra de afacerifinantareredactare plan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Cum realizezi un plan de afaceri

de Camelia Diaconu
11 Sep 2019
Realizarea unui plan de afaceri reprezinta una dintre solutiile care poate demonstra viabilitatea proiectului. Planul trebuie sa se ghideze dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]