Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri - Greseli in realizarea bugetului
Bugetul este o parte sensibila a proiectului de finantare, iar multor solicitanti le sunt respinse proiectele din cauza greselilor efectuate in elaborarea sa.
Iata in continuare cateva erori pe care trebuie sa le evitati atunci cand realizati bugetul:1. Verificati limitele minime si maxime admise
Atunci cand estimati cheltuielile investitiei, trebuie sa verificati care sunt valorile minime si maxime admise.
Tineti cont de procentele maxime admise pentru liniile bugetului Multe proiecte au limitari in privinta categoriilor de cheltuieli. Cele mai multe se refera la cheltuielile cu personalul, cu materialele consumabile, cu serviciile de consultanta si de proiectare.
2. Realizati calculele intr-o singura moneda
O alta greseala intalnita este neatentia in ceea ce priveste moneda in care se realizeaza finantarea. Sunt finantari in care cheltuielile trebuie justificate in euro si altele in lei. Trebuie sa stim de la inceput care este moneda in care vom justifica cheltuielile si daca moneda este straina trebuie sa stim la cursul valutar din ce data calendaristica se calculeaza bugetul.
Tineti cont de cheltuielile eligibile si neeligibile in buget trebuie sa mentionati cheltuielile eligibile si neeligibile in coloane separate. Trebuie sa cititi cu atentie Ghidul Solicitantului pentru a vedea care sunt cheltuielile acoperite de finantator si care sunt cele pe care trebuie sa le acoperiti dvs.
3. Supraestimarea costurilor eligibile
Nu este recomandat sa supraestimati costurile pentru a primi mai multi bani de la finantator. Evaluatorii isi dau seama atunci cand costurile au fost supraevaluate si pot propune reducerea bugetului alocat pentru o anumita linie.
Totusi, acest lucru nu inseamna ca proiectul dvs. poate fi selectat pentru ca surplusul nu poate fi realocat la o alta linie bugetara. in acest caz, apare un risc daca volumul finantarii nerambursabile scade sub limita minima indicata in Ghidul Solicitantului. Drept urmare, cererea de finantare este respinsa.
Codrina Laiu
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit