Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri ne ajuta sa atragem capital? Iata cum!
"Am o idee de afaceri pe care o consider geniala. Vreau sa atac o noua nisa pe piata produselor alimentare si produsul pe care vreau sa il lansez urmeaza sa fie brevetat. Am deja o varianta a planului de afaceri si vreau sa o imbunatatesc pentru a-mi creste sansele de a primi finantare din partea unui investitor. Cum procedez? Ce aspecte trebuie sa evidentiez in cadrul planului de afaceri pentru a fi sigur ca voi primi banii de care am nevoie? Mentionez ca planul de afaceri este alcatuit doar de mine, fara ajutor din partea unui consultant."
Planul de afaceri reprezinta, intr-adevar, instrumentul de care ne folosim pentru a ne atrage fonduri materiale din partea unei institutii bancare, din partea unui investitor independent samd. Planul de afaceri trebuie sa corespunda unor cerinte clare pentru a va asigura, intr-o buna masura, sanse de a obtine investitiile financiare de care aveti nevoie.Prima regula pe care trebuie sa o indepliniti este cea a detinerii unei idei cu adevarat geniale sau a unei idei clasice dar prezentate in asa fel incat sa suscite interesul cititorului. Nu uitati faptul ca investitorii sunt mai dispusi sa investeasca in idei de afaceri clasice dar imbunatatite, decat in idei de afaceri foarte noi, foarte indraznete, acestea presupunand si un grad ridicat de riscuri.
O a doua regula pe care trebuie sa o indepliniti este cea a echipei de management pentru afacerile dvs. Planul de afaceri trebuie sa se centreze si pe aceasta sectiune, intrucat investitorii doresc sa stie pe mainile cui lasa resursele materiale pe care le au la dispozitie pentru a va sprijini. Nu doar dvs contati si nu doar experienta dvs si specializarile dvs. Este vital sa demonstrati faptul ca aveti alaturi de dvs o echipa de management puternica, solida, de incredere, care sa functioneze catre profitabilitatea intregului proiect.
Un al element esential pentru succesul atragerii de fonduri banesti din partea unui investitor, element care trebuie bine punctat in cadrul planului de afaceri este cel al modalitatii de returnare a banilor. Investitorii vor sa cunoasca modalitatea in care veti folosi banii, cum ii veti gestiona si cheltui, si apoi, desigur, cum aveti de gand sa ii returnati.
Stabiliti un plan de afaceri centrat pe aceste elemente si veti descoperi ca detineti mai multe sanse de a va atrage resurse financiare din partea unui investitor. Nu ezitati sa cereti si sfatul unui consultant si incercati sa cooptati o alta persoana care sa va citeasca si sa va evalueze planul de afaceri. Planul de afaceri poate fi imbunatatit in mod constant doar cu ajutorul unei alte persoane care va cunoaste afacerea sau ideea de afaceri, persoana cu care sa confruntati dificultati, probleme si neajunsuri ale planului dvs de afaceri.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit