Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri necesita eforturi prea mari pentru a fi proiectat?

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Sunt antreprenor tanar si la inceput de drum. Am o idee de afaceri foarte profitabila si caut investitori care sa imi ofere suportul financiar de care am nevoie pentru a-mi pune in aplicare ideile de afaceri. Sunt constient de faptul ca un plan de afaceri este vital si fara el nu am sanse reale de a obtine banii de care am nevoie. Cu toate acestea, mi se pare foarte dificil sa gasesc un plan de afaceri perfect pentru nevoile mele."

Antreprenorul in cauza constientizeaza faptul ca avem nevoie de un plan de afaceri si ca acesta raspunde unor obiective majore care fac diferenta intre un start-up de succes si unul destinat esecului. Chiar si asa, este adevarat ca cei mai multi antreprenori privesc procesul de proiectare a unui plan de afaceri ca pe unul extrem de dificil. In consecinta, multi antreprenori amana momentul in care se vor apuca de treaba cu toata seriozitatea pentru proiectarea unui plan de afaceri solid, eficient, cat mai corect.

Primul pas pe care il putem face pentru a demara procesul de proiectare pentru planul de afaceri consta in gandirea sa. Incepem sa ne organizam proiectiile asupra afacerilor noastre, asupra ideilor de afaceri pe care dorim sa le punem in aplicare.

Un aspect important in proiectarea unui plan de afaceri consta in stabilirea exacta a audientei careia ne adresam. Putem sa redactam planul de afaceri destinat unui potential investitor, unui potential partener de afaceri, unei institutii de reglementare si aprobare de avize sau autorizatii de functionare. De asemenea, putem redacta planul de afaceri pentru a ne ajuta angajatii si echipele de management in indeplinirea sarcinilor si obiectivelor lor.

Urmatorul pas sta in redactarea unei versiuni de inceput. Nu neglijati faptul ca planul de afaceri va suferi numeroase modificari si va continua sa fie imbunatatit pe masura ce apar noi aspecte referitoare la afacerile dvs, la ideile dvs de afaceri. Cu alte cuvinte, nu va asteptati la o versiune perfecta a pentru planul de afaceri din prima incercare.

De asemenea, nu ezitati sa cooptati profesionisti care sa va ajute sa redactati planul de afaceri cu implicarea dvs completa. Incercati sa va implicati cat mai mult in proiectarea planului de afaceri si nu neglijati faptul ca veti fi pus, in numeroase cazuri, in situatia in care sa trebuiasca sa il prezentati.


Tags: plan de afaceriplanul de afaceriafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]