Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri pentru dezvoltare strategica

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri reprezinta unealta potrivita pentru atragerea de investitori, de parteneri de afaceri, de experti si consultanti care sa ne ajute sa ne conducem afacerile cu mai multa eficienta si in mod strategic. In primul rand, planul de afaceri trebuie sa fie si unealta principala pe care ne bazam pentru a ne creste, pentru a ne dezvolta afacerile.

In principiu, orice afacere care se dezvolta o face conform unui plan, conform unei organizari strategice. Trebuie sa stabilim, in cadrul planului de afaceri, care este viziunea pe care o detinem in afaceri, care sunt obiectivele pe termen scurt si cele pe termen lung, care sunt directiile in care se dezvolta competitorii nostri,care sunt tendintele consumatorilor actuali si trendurile de pe piata pe care ne pozitionam. In functie de aceste aspecte putem stabili, in cadrul planului de afaceri, care sunt directiile in care ne permitem sa ne dezvoltam afacerile.

Afacerile sustinute de un plan de afaceri bine pus la punct detin toate sansele de a identifica noi oportunitati de dezvoltare. Putem anticipa impactul unei noi decizii, succesul de care se vor bucura anumite produse sau servicii care asteapta sa fie lansate.

O conditie esentiala pentru mentinerea unui plan de afaceri care sa functioneze optim in contul unei afaceri in dezvoltare este permanenta nevoie de imbunatatire si actualizare. Planul de afaceri trebuie sa fie consultat inainte de luarea oricarei decizii majore, trebuie sa fie actualizat la fiecare eveniment notabil pentru o afacere si trebuie imbunatatit in mod constant.

Doar prin acest set de masuri putem sa detinem un plan de afaceri care sa sustina cresterea, dezvoltarea unei afaceri intr-o directia viabila si care sa cunoasca o rata de rentabilitate cat mai convenabila.

Nu in ultimul rand, planul de afaceri ramane un instrument indispensabil pentru afaceristii care inteleg faptul ca mediul de afaceri este unul destul de instabil si ca viitorul sau este unul dificil de anticipat in lipsa unui plan de afaceri bine pus la punct.


Tags: plan de afaceriplanul de afaceriplan afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]