Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri pentru un business fara granite
Europa reprezinta o piata concurentiala extrem de competitiva. Ca urmare, nicio afacere nu trebuie pornita fara un plan de afaceri bine pus la punct pentru ca ea sa reziste, sa tina pasul concurentei si sa se dezvolte profitabil.
O buna planificare nu se refera doar la startul afacerii ci si la strategii pentru mentinerea pe piata.Este clar pentru oricine, pentru a fi competitiva, firma trebuie sa isi planifice din timp activitatea cat se poate de bine, pentru a sti exact pe ce drum se afla si cum sa evite eventualele obstacole.
Managerul poate alege, in functie de nevoile afacerii, planificarea curenta pe termen scurt (de la 3 luni la un an). Planificarea curenta cuprinde activitati detaliate si cu un grad mare de certitudine (cu cat orizontul de timp este mai apropiat, cu atat mai sigure pot fi previziunile).
Printr-o analiza atenta puteti identifica modalitati prin care sa aflati prioritatile afacerii: angajarea de oameni noi, colaborare cu o agentie de marketing, reduceri din activitatile angajatilor etc.
Foarte importanta este planificarea pe termen lung (de la 2 la 5 ani), strans legata de planificarea strategica a firmei si cuprinde activitati mai generale. Pe termen lung, planificarea in delaliu este mai dificila pentru ca este mai greu sa prevedem ce se va intampla peste cativa ani.
In cazul in care doriti sa apelati la diverse institutii in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile sau alt tip de subventii sau bani si vi se va solicita planul afacerii, veti intelege mai bine ce anume se cere de la dumneavoastra, pentru ce anume se cere si veti putea colabora constructiv cu cei care va vor ajuta la intocmirea concreta a planului.
Planul de afaceri va determina drumul de parcurs al unei afaceri intr-o anumita perioada de timp. Tot planul de afaceri defineste metoda de derulare a unei activitati specifice pe parcursul unei perioade viitoare determinate.
Planul de afaceri este un instrument de lucru al managerilor in cadrul firmei si serveste la obtinerea unei finantari sau pentru a realiza un parteneriat strategic cu o alta firma.
In plus, este indicat sa realizati un plan usor de utilizat si usor de inteles de catre toate persoanele implicate, inclusiv de dvs.. Este bine sa folositi cuvinte simple si instrumente cunoscute de toate persoanele cu care lucrati.
Nu uitati sa va ghidati dupa legislatia nationala si europeana cand realizati planul de afaceri!
Articole conexe
5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaPlan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit