Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri perfect - Top 5 greseli de evitat!
Planul de afaceri perfect este cel care raspunde scopurilor si misiunilor pe care ni le-am propus spre indeplinire. Este chiar atat de simplu! Planul de afaceri trebuie sa ne ajute sa ne indeplinim misiunile si sa pastram vie viziunea care ne-a calauzit de-a lungul timpului pe harta catre succes.
Iata 5 greseli pe care multi afaceristi le comit cand vine vorba de planul lor de afaceri:1. Punem pe cineva sa ne proiecteze planul de afaceri fara sa ne implicam in mod direct in procesul de gandire sau proiectare. In alta ordine de idei, mai sunt si afaceristii care vor cumpara un plan de afaceri de-a gata si il vor stiliza pe alocuri. Ambele decizii sunt defectuoase si acest lucru se intampla din cauza faptului ca un plan de afaceri are nevoie de implicarea totala a celui care detine si conduce afacerile in cauza.
2. Gandim si proiectam un plan de afaceri fara sa luam in considerare o anumita audienta. In functie de cititorii care va vor studia planul de afaceri trebuie sa oferiti o anumita perspectiva asupra afacerii dvs. Planul de afaceri va detine o alta organizare si alte aspecte pe care sa puna accentul cand auditoriul este format din investitori privati, din potentiali parteneri de afaceri sau cand va proiectati un plan de afaceri pentru organizarea interna a personalului.
3. Un plan de afaceri de succes nu trebuie sa fie nici plictisitor. Pastrati o anumita lungime pentru planul dvs de afaceri si evitati jargonul industriei din care veniti. Pastrati planul de afaceri cat mai atractiv, cu elemente care sa starneasca interesul si care sa ajute cititorul sa isi faca o imagine completa asupra afacerii dvs.
4. Multi afaceristi comit grafa greseala de a fi prea optimisti si de a arata acest lucru in cadrul planului de afaceri. Este foarte bine si recomandat sa fiti un afacerist optimist, insa planul de afaceri trebuie sa ramana unul realist, obiectiv, centrat pe statistici si grafice, pe cifre reale, pe obiective realizabile, fezabile.
5. O ultima greseala pe care multi proiectanti de planuri de afaceri o comit este cea de a incerca sa multumeasca pe toti prin portofoliul de produse sau servicii pe care il detin. Nu uitati ca este un pas gresit sa incercati sa va impartiti in mai multe directii decat puteti sustine. Cercetati cu atentie audienta careia va adresati si incercati sa o conturati cu cat mai multa fidelitate.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit