Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri si cele mai importante sectiuni pe care sa va concentrati atentia!

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri reprezinta unealta cea mai eficienta in organizarea unei afaceri, ca un tot unitar. Planul de afaceri mai este si instrumentul numarul 1 in cooptarea de investitori care sa ne acorde resursele financiare de care avem nevoie pentru a demara o afacere sau pentru a dezvolta o afacere deja pusa pe picioare.

Cele 3 sectiuni, din cadrul planului de afaceri, spre care ne indreptam atentie, in mod considerabil, sunt urmatoarele:

1. De ce sunt produsele sau serviciile oferite superioare celorlalte deja existente pe piata.
Este esential ca in cadrul planului de afaceri sa punctati avantajele competitive pe care vi le atrageti prin intermediul portofoliului de produse si servicii. Cu alte cuvinte, este esential sa va concentrati pe proiectarea unui plan de afaceri care sa scoata in evidenta motivele pentru care produsele sau serviciile dvs sunt superioare fata de cele ale concurentilor dvs din mediul de afaceri. Nu uitati ca diferentierea reprezinta un aspect care conduce, in mare parte, la succesul unei afaceri.

2. Cine sunt cei care intregesc echipa de management. Planul de afaceri trebuie sa puncteze, in cel mai mic detaliu, descrierile celor care vor contribui la succesul unei afaceri. Este esential sa conturati echipa de management cu pozitiile ocupate si fisele de descriere ale angajatilor dvs cheie. Investitorii sunt interesati sa aloce sume de bani doar pentru ideile de afaceri viabile si valorificate de oamenii potriviti. Nu uitati ca valoarea unei idei de afaceri geniale este egala cu zero atunci cand este pusa in practica de profesionisti care lasa de dorit.

3. Proiectii financiare clare, realiste. Iata ultima sectiune spre care trebuie sa va concentrati atentia. Afacerile de succes sunt cele sustinute de un plan de afaceri care sa puncteze, clar si la modul cel mai realist, previziunile financiare, necesitatile banesti pentru demarare, dezvoltare sau sustinere. Investitorii doresc sa stie cati bani va trebuie, in ce directii ii veti investi si cum ii veti aloca, cum aveti de gand sa obtineti profit, si, mai presus de orice, cum aveti de gand sa ii returnati celor care investesc in afacerile dvs.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriidei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]