Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri si greselile sale cel mai des intalnite
Planul de afaceri necesita o minte clara, o minte agera. Planurile de afaceri reprezinta instrumente care ne folosesc in numeroase cazuri si ele ne cer toata atentia. In fapt, orice plan de afaceri este pasibil de greseli care ne stau in calea indeplinirii obiectivelor pe care ni le propunem.
Haideti sa vedem care sunt greselile cel mai des intalnite in cazul planurilor de afaceri:Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Propriul meu plan de afaceri
1. Plan de afaceri? Ce plan? Asta este prima si cea mai mare greseala, cea care ne anunta ca nu avem un plan de afaceri si nici nu stim de ce ne-ar trebui. Multi sunt cei care pornesc la drum fara un plan de afaceri si construiesc proiecte din mers. Lipsa planului de afaceri aduce cu sine numeroase probleme care ne afecteaza bunul mers al proiectelor in care investim bani, timp, energie, motivatie, visuri.
2. Planul de afaceri pune mare accent pe idei de afaceri super-noi, originale, nemaintalnite. Sa nu neglijam faptul ca multi sunt investitorii care nu sunt dispusi sa investeasca in idei de afaceri prea noi, mult prea originale pentru vremurile lor. In fapt, majoritatea investitorilor cauta sa isi directioneze fondurile catre idei de afaceri verificate, catre afaceri care au la baza concepte sigure, deja trecute prin sita mediului business activ.
3. Planul de afaceri este gandit si proiectat de profesionisti si fara implicarea directa a initiatorilor ideilor de afaceri. Fondatorii, antreprenorii care vin cu ideile de afaceri sau care detin afacerile in cauza trebuie sa se implice in mod activ in procesul de gandire si proiectare a planului de afaceri. Sa nu uitam ca antreprenorii sunt cei care isi vor prezenta planul de afaceri catre investitori, catre potentiali parteneri de afaceri, catre bani creditoare, catre insitutii de reglementare pentru obtinerea de autorizatii, avize samd.
4. Planul de afaceri pune accent pe mult prea multe obiective si strategii. Tineti minte ca aveti nevoie de un element central pentru proiectarea unui plan de afaceri de succes: concentrare maxima pe obiective si pe strategiile care va vor ajuta sa va indepliniti obiectivele. Pastrati un set scurt de obiective si misiuni si sustineti-le printr-un numar restrans de strategii utile, eficiente, puternice.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit