Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri si sumarul executiv in puncte esentiale
Planul de afaceri reprezinta instrumentul pe care multi antreprenori il neglijeaza. Multi afaceristi nu dau atentie sporita planului de afaceri din diverse motive: nu constientizeaza necesitatea sa pe moment, nu planuiesc sa atraga investitori, nu planuiesc sa isi coopteze un partener de afaceri sau se decid sa isi rezolve necesitatile fara unul. Un punct central al planului de afaceri este reprezentat de sumarul executiv.
Iata cateva aspecte vitale ale sumarului executiv al unui plan de afaceri complet si corect:Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
1. Planul de afaceri necesita un sumar executiv care sa rezume in nu mai mult de 3 pagini ideea centrala a afacerii, conceptul de baza pe care se mizeaza.
2. Planul de afaceri trebuie sa puna accentul pe un sumar executiv care sa descrie unicitatea ideii de afaceri si beneficiile oferite de serviciile sau produsele din portofoliul firmei/companiei.
3. Planul de afaceri are nevoie de un sumar executiv care sa identifice, in linii mari, echipa de management care va asigura profitabilitatea si performanta in afacerile in cauza.
4. De asemenea, un plan de afaceri corect pune accent pe un sumar executiv care sa identifice audienta-tinta cu o suma orientativa de caracteristici si cu strategiile liniare de castigare a consumatorilor ideali.
5. Sumarul executiv trebuie sa mai contina si detalii referitoare la necesitatile financiare si la planurile de cooptare a investitiilor, in cazul in care acest lucru este necesar. Este vital sa descrieti si modalitatile clare prin intermediul carora veti returna banii celor care vor investi in ideile dvs de afaceri sau in afacerile deja demarate si pe care doriti sa le sustineti, sa le dezvoltati.
6. Nu in ultimul rand, un plan de afaceri corect mai are nevoie ca sumarul executiv sa descrie oportuntiatile de dezvoltare ale unei idei de afaceri/afaceri, oportunitatile de expansiune si de castigare a suprematiei pe o piata, nisa sau sub-nisa.
Per total, planul de afaceri nu va fi intregit fara un sumar executiv bine realizat. Punctul central al acestuia sta in maniera in care reuseste sa instige cititorii la consultarea intregului plan de afaceri. Sumarul executiv trebuie sa starneasca interesul auditoriului, sa aduca in prim plan idei si concepte interesante, atractive, oportunitati pe care cititorii sa le considere demne de investitii banesti sau de timp din partea lor.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit