Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul financiar al afacerii tale

de Silviu Marian Banila 15 Oct. 2014 3383
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Datele incluse in planul financiar constituie o estimare logica a viitorului economic a afacerii dvs. Cel mai important insa este faptul ca studiind planul dvs. financiar veti intelege mai bine partea economica a afacerii dvs.

La obiect, planul financiar consta din urmatoarele:

-profitul si pierderile prevazute pe o perioada de un an
-profitul inregistrat si pierderile pentru 4 ani (optional)
- fluxurile de numerar prevazute
-bilantul estimativ  
-calculul punctului mort (break-even calculation)


Estimarea profitului si a pierderilor pe un an:

Marea majoritate a proprietarilor unei afaceri considera acest element, deci estimarea profitului si a pierderilor, ca fiind piatra de temelie a planului lor de afaceri. in acest element sunt incluse toate aspectele afacerii sub forma unor cifre, iar dvs. veti avea o idee asupra a ceea ce va fi necesar pentru ca afacerea dvs. sa va aduca profit si sa fie reusita.

Vanzarile estimate vor rezulta dintr-o prognoza a vanzarilor in care veti include vanzarile, costul produselor de vanzare, cheltuielile si castigul lunar pentru un an. Profitul estimat trebuie sa fie insotit de un text in care sa descrieti principalele ipoteze pe care le-ati utilizat pentru a estima veniturile si cheltuielile firmei.

Nota: Trebuie sa pastrati insemnari amanuntite referitoare la documentarea si ipotezele dvs., astfel incat mai tarziu sa puteti sa explicati si, de asemenea, sa reveniti la sursele dvs. cand va fi timpul sa revizuiti planul de afaceri.

Profitul si pierderile estimate pe o perioada de patru ani (optional):

Profiturile si pierderile prevazute pe o perioada de un an constituie „inima" planului dvs. de afaceri. Estimarea acestora pe o perioada de patru ani este optionala si se realizeaza de acele persoane care doresc sa faca previziuni pe o perioada mai mare de un an.

Este evident ca trebuie sa pastrati insemnari cu privire la cele mai importante ipoteze pe care le-ati luat in calcul si mai ales pentru acele aspecte care credeti ca se vor schimba dramatic dupa un an.
Estimarea fluxurilor de numerar:

Daca previziunea privind profiturile reprezinta „inima" planului dvs., fluxurile de numerar reprezinta sangele. Multe afaceri esueaza deoarece se ajunge la punctul in care nu mai pot plati facturile. Orice parte a planului dvs. de afaceri este importanta, dar nici una nu mai are vreun sens daca vi se termina numerarul.

Tot ce v-am spus pana aici a avut drept scop sa invatati sa va programati cati bani va vor fi necesari pentru a acoperi costurile necesare demararii afacerii, costurile preliminare, costurile de operare si rezervele dvs. Altfel veti putea prevedea la timp lipsurile si sa va luati masurile necesare-probabil sa limitati anumite cheltuieli sau sa faceti un imprumut. Mai presus de toate, nu trebuie sa fiti luat prin surprindere.

Nu exista un truc anume pentru a face un plan al fluxurilor de numerar. Estimarea fluxurilor de numerar este o privire in avans asupra contului pe care il detineti. Va trebui sa stabiliti cand asteptati sa incasati numerar (din vanzari) sau cand trebuie sa semnati un ordin de plata (pentru plati).

Va trebui sa aveti o evidenta a elementelor operationale importante care nu constituie in mod necesar date ale fluxului de numerar, dar care va permit sa urmariti acele aspecte care au un impact important asupra fluxurilor de numerar, cum ar fi, de exemplu, banii obtinuti din vanzari sau cei pe care trebuie sa-i platiti pentru achizitii.

Va trebui sa urmariti platile in numerar efectuate inainte de infiintare. Este logic ca ar trebui sa aveti deja facuta documentarea referitoare la planul de cheltuieli pentru infiintarea firmei.

Fluxul de numerar va demostra daca capitalul dvs. de lucru este suficient. Cu alte cuvinte, daca soldul de numerar ia o valoare negativa veti avea nevoie de un capital initial mai mare. Prin acest plan veti putea prevedea, de asemenea, cand si ce suma veti avea nevoie sa imprumutati.

Descrieti cele mai importante ipoteze, in special acelea care fac ca fluxul de numerar sa fie diferite de cele referitoare la profituri si pierderi. De exemplu, daca faceti o vanzare in prima luna, cand veti primi banii pentru aceasta vanzare? Cand veti face achizitii, cand veti plati: in avans, la livrare sau mai tarziu? Cum vor afecta acestea fluxul de numerar?


Tags: plan financiarplanestimare flux numerar

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
23 Iul 2024
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]