Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedurile de modificare ?i actualizare a planului de afaceri

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Proiectarea corecta a planului de afaceri se dovedeste un proces destul de dificil pentru numerosi antreprenori. Chiar si asa, necesitatea existentei planului de afaceri este netagaduita si corectitudinea sa influenteaza succesul afacerilor pe care le detinem deja sau ideilor de afaceri pe care dorim sa le punem in aplicare.

Iata cateva detalii referitoare la procedurile de modificare si actualizare a planului de afaceri, detalii extrase din ghidul “Propriul meu plan de afaceri”:

Decizia de modificare sau actualizare a planului se poate lua în urma controlului periodic al
planificării de afaceri în scopul atingerii obiectivelor generale de afaceri.
Desigur, modificarea planului poate fi necesară dacă au intervenit schimbări în interiorul firmei sau în exteriorul acesteia, de natură să afecteze proiecţiile realizate.


Spre exemplu, in cazul unei ferme de cultivare a ciupercilor champignon, modificările pot surveni dacă preţurile de pe piaţă ale materiilor prime, materialelor consumabile, energie, apă etc. se modifică (aşa cum am discutat la punctul privind managementul riscurilor). Alte modificări pot fi legate de extinderea fermei, schimbarea proprietarilor, modificarea tipului de culturi realizate etc.

Orice modificare a planului de afaceri determină actualizarea întregului plan, pentru a se realiza corelarea tuturor informaţiilor, precum şi a activităţilor firmei.

De asemenea, orice modificare şi actualizare a planului de afaceri trebuie verificată de personalul de management şi aprobată de către o persoană anume desemnată (de regulă, directorul general sau preşedintele Consiliului de administraţie). Activitatea firmei se va desfăşura strict în funcţie de planul de afaceri modificat şi actualizat, verificat şi aprobat. Dacă nu faceţi acest lucru, planificarea realizată va deveni inutilă.

După cum am mai spus, procesul de planificare este unul ciclic,  repetitiv,  permanent.  Planul  de  afaceri  este  doar  rezultatul  acestui  proces,  care  trebuie actualizat pentru a reflecta cât mai îndeaproape situaţia actuală a firmei şi previziunile pe termen mediu şi lung.

>>>Cititi mai multe informatii care va vor ajuta sa va proiectati un plan de afaceri corect si eficient!


Tags: plan de afaceriplan afaceriplanificare

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]