Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedurile de modificare si actualizare a planului de afaceri

de Bianca Tila 02 Feb. 2024 326
Procedurile de modificare si actualizare a planului de afaceri
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Decizia de modificare sau actualizare a planului se poate lua in urma controlului periodic al planificarii de afaceri in scopul atingerii obiectivelor generale de afaceri.

Desigur, modificarea planului poate fi necesara daca au intervenit schimbari in interiorul firmei sau in exteriorul acesteia, de natura sa afecteze proiectiile realizate.

Modificarile pot surveni daca preturile de pe piata ale materiilor prime, materialelor consumabile, energie, apa etc. se modifica (asa cum am discutat la punctul privind managementul riscurilor). Alte modificari pot fi legate de extinderea fermei, schimbarea proprietarilor, modificarea tipului de culturi realizate etc.

Promotii de care sa te indragostesti pentru (viitorii) antreprenori. Profita de luna iubirii cu noile reduceri...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Orice modificare a planului de afaceri determina actualizarea intregului plan, pentru a se realiza corelarea tuturor informatiilor, precum si a activitatilor firmei.

De asemenea, orice modificare si actualizare a planului de afaceri trebuie verificata de personalul de management si aprobata de catre o persoana anume desemnata (de regula, directorul general sau presedintele Consiliului de administratie). Activitatea firmei se va desfasura strict in functie de planul de afaceri modificat si actualizat, verificat si aprobat. Daca nu faci acest lucru, planificarea realizata va deveni inutila.
 
Dupa cum am mai spus, procesul de planificare este unul ciclic, repetitiv, permanent. Planul de afaceri este doar rezultatul acestui proces, care trebuie actualizat pentru a reflecta cat mai indeaproape situatia actuala a firmei si previziunile pe termen mediu si lung.
 
Dupa cum se poate vedea, planurile de actiune, modul de control (verificare) al realizarii obiectivelor planului de afaceri si procedurile de modificare si actualizare a planului sunt strans legate. Ca urmare, fara planuri de actiune atent construite nu va exista o procedura clara de aducere la indeplinire a obiectivelor planului de afaceri.

Fara un control adecvat si riguros, nu se va sti daca obiectivele au fost indeplinite sau, daca nu, care este cauza. Iar fara o procedura de modificare si actualizare, planul de afaceri va deveni in timp un document fara nicio legatura cu realitatea, deci inutil.
 
Retine ca, cele trei activitati care se fac pentru implementarea planului de afaceri sunt cel putin la fel de importante ca si construirea acestuia. Ele tin de asa-numita operationalizare a planului de afaceri. Unii considera chiar ca ar trebui construit un plan separat pentru aceste activitati, denumit „planul operativ de afaceri“.
 
Oricare ar fi situatia, te sfatuim sa nu le treci cu vederea. Ele fac diferenta intre un bun teoretician si un bun practician in domeniul afacerilor. In planificarea de afaceri, teoria si practica trebuie sa se imbine in egala masura, altfel vei observa foarte repede ca intre vorba si fapta lipseste ceva esential – puntea care le uneste. Aceasta punte este reprezentata de procedurile de implementare, control, modificare si actualizare a planului de actiune.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: plan de afaceriproceduri de modificareactualizare plan de afaceriantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]